Naar het overzicht
dietist

welke vergoeding dietist bieden wij?

Wil je advies inwinnen over je voeding en eetgewoonten? Een arts of medisch specialist kan je in dit geval, met het oog op een medisch doel, doorverwijzen naar een diëtist. Deze voorlichting, ook wel diëtiek genoemd, kan je lichamelijke gezondheid bevorderen. Bijvoorbeeld door persoonlijk advies te krijgen over een bepaald eetpatroon of een dieet. Onze basiszorgverzekering biedt een vergoeding diëtist voor maximaal drie behandeluren. Kinderen tot 18 jaar hebben recht op nog eens 4 behandeluren als je een aanvullende verzekering 3 hebt afgesloten. Voor een vergoeding diëtist geldt het eigen risico.

gecontracteerde zorgaanbieder:

3 behandeluren er gelden specifieke voorwaarden, lees hieronder verder


niet-gecontracteerde zorgaanbieder:

3 behandeluren, vergoeding 70% van de rekening tot maximaal 70% van de gemiddelde gecontracteerde tarieven er gelden specifieke voorwaarden, lees hieronder verder

aanvullend 1

geen dekking


aanvullend 2

geen dekking


aanvullend 3

kinderen tot 18 jaar 4 behandeluren extra

  • eigen risico

    ja

  • eigen bijdrage

    nee

HEMA zorg klanten geven ons een

8.3

aanvullende informatie

Bij dieetadvisering wordt gewerkt met behandeluren. Onder deze uren vallen de gesprekken die je voert met een diëtist en de tijd die nodig is voor jouw persoonlijke voorlichting. Denk onder meer aan het opzoeken van informatie, het samenstellen van een dieetadvies of het verzorgen van een rapportage voor een medisch specialist. De vergoeding diëtist bedraagt drie behandeluren. Deze gebruikt een aangewezen specialist onder meer voor het ontdekken en bestuderen van voedingspatronen en waar nodig het aanpassen van eetgewoonten.

Overgewicht kan voor gezondheidsproblemen zorgen. Vanuit de Basisverzekering vergoeden wij Gecombineerde leefstijlinterventie (GLI). Dit richt zich op het verbeteren van de gezondheid door het aanpassen van je leeftstijl. Lees meer over GLI.

We vergoeden, indien je niet uitkomt met aangepaste normale voeding en andere producten van bijzondere voeding zoals voedselallergie en of een stofwisselingsstoornis, verschillende dieetpreparaten vanuit de basisverzekering. Hieronder vallen polymere, oligomere, monomere en modulaire dieetpreparaten. Heb je een Aanvullend 2- of Aanvullend 3-dekking afgesloten? Dan krijg je tot 150.- vergoed voor het gebruik van dieetpreparaten. In de voorwaarden staat beschreven in welke gevallen je recht hebt op deze vergoeding.

Je hebt geen verwijzing voor een diëtist nodig.

al onze voordelen nog even op een rijtje

  • een jaar lang 10% extra gelukskorting op bijna alles bij HEMA
  • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders
  • zowel online als telefonisch bereikbaar