Naar het overzicht
dietist

welke vergoeding dietist bieden wij?

Wil je advies inwinnen over je voeding en eetgewoonten? Een arts of medisch specialist kan je in dit geval, met het oog op een medisch doel, doorverwijzen naar een diëtist. Deze voorlichting, ook wel diëtetiek genoemd, kan je lichamelijke gezondheid bevorderen. Bijvoorbeeld door persoonlijk advies te krijgen over een bepaald eetpatroon of een dieet. Onze basiszorgverzekering biedt een vergoeding diëtist voor maximaal drie behandeluren. Kinderen tot 18 jaar hebben recht op nog eens 4 behandeluren als je een aanvullende verzekering 3 hebt afgesloten. Voor een vergoeding diëtist geldt het eigen risico.

gecontracteerde zorgaanbieder:

3 behandeluren, er gelden specifieke voorwaarden, lees hieronder verder


niet-gecontracteerde zorgaanbieder:

3 behandeluren, vergoeding 70% van de rekening tot maximaal 70% van de gemiddelde gecontracteerde tarieven, er gelden specifieke voorwaarden, lees hieronder verder

aanvullend 1

geen dekking


aanvullend 2

geen dekking


aanvullend 3

kinderen tot 18 jaar 4 behandeluren extra

  • eigen risico

    ja

  • eigen bijdrage

    nee

HEMA zorg klanten geven ons een

8.1

aanvullende informatie

Bij dieetadvisering wordt gewerkt met behandeluren. Onder deze uren vallen de gesprekken die je voert met een diëtist en de tijd die nodig is voor jouw persoonlijke voorlichting. Denk onder meer aan het opzoeken van informatie, het samenstellen van een dieetadvies of het verzorgen van een rapportage voor een medisch specialist. De vergoeding diëtist bedraagt drie behandeluren. Deze gebruikt een aangewezen specialist onder meer voor het ontdekken en bestuderen van voedingspatronen en waar nodig het aanpassen van eetgewoonten.

Overgewicht kan voor gezondheidsproblemen zorgen. Vanuit de Basisverzekering vergoeden wij Gecombineerde leefstijlinterventie (GLI). Dit richt zich op het verbeteren van de gezondheid door het aanpassen van je leeftstijl. Lees meer over GLI.

Heb je moeite met het eten van normale voeding? Een dieetpreparaat kan helpen. We vergoeden dieetpreparaten vanuit de Basisverzekering als aangepaste normale voeding of andere bijzondere voedingsproducten niet helpen. Er moet dan wel een medische noodzaak zijn omdat je last hebt van een voedselallergie, stofwisselingsstoornis of resorptiestoornis, je ondervoed bent of omdat je aangewezen bent op dieetpreparaten. Heb je een Aanvullend 2- of Aanvullend 3-dekking afgesloten? Dan krijg je tot 150.- vergoed voor het gebruik van dieetpreparaten. In de verzekeringsvoorwaarden staat beschreven in welke gevallen je recht hebt op deze vergoeding. Voor de vergoeding dieetpreparaten gelden andere voorwaarden dan voor de vergoeding diëtist. Wil je meer informatie over diëtetiek of dieetpreparaten? Neem dan contact op met onze Zorgadviseur.

Je kunt naar een diëtist die in het Kwaliteitsregister Paramedici de aantekening ‘Kwaliteitsgeregistreerd’ heeft. Je vindt dit register op kwaliteitsregisterparamedici.nl.

Je hebt geen verwijzing voor een diëtist nodig.

al onze voordelen nog even op een rijtje

  • een jaar lang 10% extra gelukskorting op bijna alles bij HEMA
  • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders
  • zowel online als telefonisch bereikbaar