Naar het overzicht
gecombineerde leefstijlinterventie

welke vergoeding gecombineerde leefstijlinterventie bieden wij?

gecombineerde leefstijlinterventie Overgewicht kan voor gezondheidsproblemen zorgen. Gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) richt zich op het verbeteren van de gezondheid door het aanpassen van de levensstijl. Hier lees je alles over de gecombineerde leefstijlinterventie.

dekking

geen dekking

  • eigen risico

    nee

  • eigen bijdrage

    nee

HEMA zorg klanten geven ons een

8.3

aanvullende informatie

De GLI richt zich op het verbeteren van de gezondheid door het aanpassen van de leefstijl. De leefstijl gaat over het gedrag rond voeding, bewegen en ontspanning. Het doel is onder andere om af te vallen en een betere kwaliteit van leven te hebben. De opbouw bestaat uit een intake gevolgd door coaching in individuele gesprekken en groepsbijeenkomsten. Het is een intensief tweejarig traject.

je moet 18 jaar of ouder zijn. Daarnaast moet je een matig of sterk verhoogd Gewichtsgerelateerd Gezondheid Risico (GGR) hebben. Dat betekent een Body Mass Index (BMI) boven de 30 of een BMI boven de 25 met verhoogd risico op chronische aandoeningen. De huisarts of medisch specialist stelt dit vast.

We hebben nog niet in iedere regio gecontracteerde zorgaanbieders voor de GLI beschikbaar. We werken er hard aan om de beschikbaarheid zo spoedig mogelijk te vergroten. We maken afspraken met samenwerkingsverbanden van huisartsen in de regio en met vrijgevestigde gekwalificeerde leefstijlcoaches. Op onze Zorgvinder kan je vinden met welke zorgaanbieders we een contract hebben.

Indien je naar een niet-gecontracteerde zorgaanbieder gaat, heb je alleen recht op een vergoeding als deze voldoet aan de vereisten van het kwaliteitsregister.Je hebt een verwijzing nodig van je huisarts, bedrijfsarts of behandelend medisch specialist. De zorgaanbieder moet een erkend leefstijlcoach zijn. Dit betekent dat de zorgaanbieder in het kwaliteitsregister BLCN moet staan. Of een aantekening leefstijlcoach moet hebben in het kwaliteitsregister paramedie (voor diëtisten of oefentherapeuten) of kwaliteitsregister CKR /deelregister Stichting Keurmerk Fysiotherapie (voor fysiotherapeuten). Daarnaast moet de zorgaanbieder een bewezen effectieve interventie uitvoeren waarvoor de zorgaanbieder gecertificeerd is.

al onze voordelen nog even op een rijtje

  • een jaar lang 10% extra gelukskorting op bijna alles bij HEMA
  • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders
  • zowel online als telefonisch bereikbaar