Naar het overzicht
facings

welke vergoeding facings bieden wij?

worden facings vergoed via de tandartsverzekering? Beschadigde, afgebroken of verkleurde tanden; niet elk gebit is even mooi. Gelukkig zijn er tegenwoordig voldoende mogelijkheden om het gebit te verfraaien. Zo kunnen (cosmetische) tandproblemen onder meer verholpen worden met facings. Facings zijn technieken die tandartsen gebruiken om een gebit te repareren en mooier te maken. Deze techniek maakt het mogelijk gebroken tanden te herstellen, spleten tussen de tanden op te vullen, hoekjes te repareren of scheve tanden te verbergen. Via je **tandartsverzekering** worden verschillende behandelingen voor facings vergoed.

Volledige dekking tot 18 jaar. Boven de 18 jaar vergoeding via aanvullende tandartsverzekering


gecontracteerde zorgaanbieder

100% vergoeding gecontracteerde zorgaanbieder


niet-gecontracteerde zorgaanbieder

75% vergoeding van de rekening van de gemiddelde gecontracteerde tarieven

tandarts 1

75% vergoeding tot maximaal 250,- voor alle tandheelkundige behandelingen. Orthodontie uitgezonderd


tandarts 2

75% vergoeding tot maximaal 500,- voor alle tandheelkundige behandelingen. Orthodontie uitgezonderd


tandarts 3

75% vergoeding tot maximaal 750,- voor alle tandheelkundige behandelingen. Orthodontie uitgezonderd

  • eigen risico

    ja

  • eigen bijdrage

    ja

HEMA zorg klanten geven ons een

8.1

aanvullende informatie

Facings zijn porseleinen, keramieken of kunststof schildjes, die over de eigen tand of tanden worden geplaatst. Met deze techniek is het mogelijk scheve of beschadigde tanden te verfraaien. Door de facing of veneer op de tand te plakken wordt de vorm, kleur of textuur van de tand veranderd. Zo wordt eenvoudig een spleetje opgevuld, een afgebroken tand gerepareerd en kunnen gele tanden wit worden gemaakt. Op deze manier wordt de vorm of kleur van je tanden aangepast en krijgt jouw gebit een nieuwe uitstraling. Voor deze behandelingen, die onder cosmetische tandheelkunde vallen, worden facings vergoed via je tandartsverzekering.

Via onze tandartsverzekeringen krijg je 75% van de kosten van het plaatsen van facings vergoed. Ook de tandtechniekkosten die gemaakt worden vallen onder de vergoeding voor facings. Wel geldt er een maximale vergoeding per kalenderjaar voor tandartskosten. Voor deze zorg kun je terecht bij elke tandarts of tandprotheticus in Nederland. Via de Zorgvinder vind je een mondzorgspecialist bij jou in de buurt. Ben je jonger dan 18 jaar? In dat geval wordt deze zorg mogelijk vergoed via de basisverzekering. Je tandarts kan je adviseren over welke mondzorg het beste bij jouw situatie en verzekering past.

Voor tandheelkundige zorg via je tandartsverzekering geldt een maximale vergoeding per jaar. Dit maximumbedrag geldt voor de kosten van alle tandheelkundige behandelingen bij elkaar opgeteld. Het bedrag dat jij per kalenderjaar maximaal vergoed krijgt is afhankelijk van de tandartsverzekering die je hebt afgesloten. Bij HEMA is dit een bedrag van 250.-, 500.- of 750.- per verzekeringsjaar. Wil je meer informatie over deze verzekeringen of heb je vragen over de vergoeding van facings? Neem dan contact op met de Zorgadviseur. Kijk altijd in de verzekeringsvoorwaarden om precies te weten wat wel en niet wordt vergoed, welke facings vergoed worden en wat de voorwaarden zijn.

al onze voordelen nog even op een rijtje

  • een jaar lang 10% extra gelukskorting op bijna alles bij HEMA
  • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders
  • zowel online als telefonisch bereikbaar