Naar het overzicht
medicijnen

welke vergoeding medicijnen bieden wij?

Voel je je niet helemaal lekker of heb je een ongeluk gehad? Dan kan het zijn dat je medicijnen of geneesmiddelen krijgt voorgeschreven door een arts of medisch specialist. De geneesmiddelen, welke door de overheid zijn opgenomen in een handig overzicht, worden vergoed vanuit de basisverzekering. Let op: sommige geneesmiddelen mogen alleen in een ziekenhuis worden toegediend of uitgereikt. Alleen dan heb je recht op een vergoeding medicijnen.

gecontracteerde zorgaanbieder:

100% vergoeding


niet-gecontracteerde zorgaanbieder:

75% vergoeding van de rekening tot maximaal 75% van de gemiddelde gecontracteerde tarieven

geen dekking

  • eigen risico

    ja

  • eigen bijdrage

    ja

HEMA zorg klanten geven ons een

8.1

aanvullende informatie

De aanschaf van medicijnen en geneesmiddelen valt onder het eigen risico. Voor je medicijnen of geneesmiddelen kun je terecht bij een apotheek of een apotheekhoudende huisarts. In dat geval is het slim om te kiezen voor een zorgaanbieder waarmee HEMA Zorgverzekering een contract heeft, want dat levert voordelen op. Zo hoef je medicijnen bijvoorbeeld niet voor te schieten, de rekening wordt namelijk automatisch naar ons gestuurd. Bekijk onze Zorgvinder voor een apotheek bij jou in de buurt. Wil je weten welke preferente middelen op dit moment niet geleverd kunnen worden en welk alternatief er geleverd mag worden door de apotheek? Bekijk dan de lijst.

Medicijnen en geneesmiddelen waarvan vaststaat dat deze het beste helpen, zijn opgenomen in het door de overheid vastgestelde Geneesmiddelen Vergoeding Systeem (GVS). Vaak zijn er meer (merkloze) geneesmiddelen met dezelfde werkzame stof(fen). Deze merkloze medicijnen zijn over het algemeen goedkoper. HEMA Zorgverzekering kiest ervoor deze zogeheten ‘preferente geneesmiddelen’ te vergoeden en niet de merkmedicijnen. Is je huisarts of medisch specialist van mening dat een duurder geneesmiddel beter bij jouw persoonlijke situatie past? Dan krijg je in de meeste gevallen een vergoeding voor deze medicijnen. Naast het preferentiebeleid werken we ook met de laagste prijsgarantie. Dit is het beleid dat vanuit HEMA zorgverzekering wordt afgesproken. Lees meer over de laagste prijs garantie.

In sommige gevallen moet je voor geneesmiddelen een eigen bijdrage betalen. Dit kun je zelf eenvoudig nagaan. Weet je de naam en de andere gegevens van het medicijn? Kijk dan op Medicijnkosten of dit het geval is. Ook kun je dit natuurlijk aan je arts of apotheker vragen.

Als je aanspraak wilt maken op een vergoeding medicijnen heb je altijd een recept nodig van een huisarts, tandarts, medisch specialist, verloskundige of GGD-arts. Geneesmiddelen die niet zijn opgenomen in het GVS worden door HEMA Zorgverzekering niet vergoed. In onze voorwaarden vind je meer informatie over het vergoeden van medicijnen en geneesmiddelen. Naast het preferentiebeleid werken we ook met de laagste prijsgarantie. Dit is beleid dat vanuit HEMA zorgverzekering wordt afgesproken. Lees meer over de laagste prijs garantie.

al onze voordelen nog even op een rijtje

  • een jaar lang 10% extra gelukskorting op bijna alles bij HEMA
  • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders
  • zowel online als telefonisch bereikbaar