Naar het overzicht
glijlaken

welke vergoeding glijlaken bieden wij?

Om zo lang mogelijk comfortabel thuis te kunnen wonen, zijn in de basisverzekering vergoedingen voor diverse hulpmiddelen opgenomen. Deze producten helpen jou, maar ook mantelzorgers en zorgverleners, bij het vergemakkelijken van dagelijkse handelingen. Heb je moeite jezelf te verplaatsen in bed? Een glijlaken helpt je bij het veranderen van je positie en ondersteunt zorgverleners tijdens het verlenen van zorg. Deze lakens, ook bekend als glijzeil of rollaken, worden voor kort gebruik vergoed vanuit de basisverzekering.

gecontracteerde zorgaanbieder:

100% vergoeding

er gelden specifieke voorwaarden, lees hieronder verder


niet-gecontracteerde zorgaanbieder:

75% vergoeding van de rekening tot maximaal 75% van de gemiddelde gecontracteerde tarieven

er gelden specifieke voorwaarden, lees hieronder verder

  • eigen risico

    nee

  • eigen bijdrage

    nee

HEMA zorg klanten geven ons een

8.1

aanvullende informatie

Een glijlaken is gemaakt van een speciale stof en maakt het verplaatsen in bed eenvoudig. Met behulp van het zeil kun je makkelijker een andere houding aannemen. Het laken vermindert de weerstand van het beddengoed en helpt jou, je mantelzorger of zorgverlener zonder grote fysieke inspanning je in de gewenste bedpositie te brengen. Met behulp van het rollaken kun je omrollen, zijwaarts verplaatsen, omhoogschuiven in bed of verplaatst worden naar een douchebrancard. De lakens zijn er in verschillende uitvoeringen. Het is dus belangrijk om van tevoren goed te weten met welk doel je het glijzeil gebruikt.

Voor de bruikleen van dit hulpmiddel kun je met je HEMA-zorgverzekering terecht bij gecontracteerde zorgleveranciers. Vanuit de basisverzekering ontvang je dan voor een glijlaken een volledige glijlaken vergoeding. Je hebt vooraf geen toestemming van ons nodig voor de bruikleen van een glijlaken. Met de toelichting van je behandelend (huis)arts kun je rechtstreeks bij de leverancier terecht. Via de Zorgvinder vind je eenvoudig een gecontracteerde zorgleverancier bij jou in de buurt. Voor meer informatie kun je terecht bij onze Zorgadviseur. Voor bruikleen van hulpmiddelen is het eigen risico niet van toepassing.

Kies je voor de bruikleen van dit hulpmiddel voor een niet-gecontracteerde leverancier? Dan heb je vooraf toestemming van ons nodig voor een glijlaken vergoeding. We vragen je om een toelichting van je behandelend arts, waaruit blijkt hoe lang je het rollaken nodig hebt, en een offerte van de leverancier van het glijlaken. In dit geval vergoeden we maximaal 75 procent van het maandtarief dat via HEMA Zorgverzekering gemiddeld voor deze hulpmiddelen is gecontracteerd. Kijk altijd in de verzekeringsvoorwaarden om precies te weten wat wel en niet wordt vergoed en wat de voorwaarden zijn.

al onze voordelen nog even op een rijtje

  • een jaar lang 10% extra gelukskorting op bijna alles bij HEMA
  • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders
  • zowel online als telefonisch bereikbaar