Naar het overzicht
haptonomie

welke vergoeding haptonomie bieden wij?

Haptonomie is een alternatieve behandelwijze, die als aanvulling dient op fysio-, oefen- en psychotherapie. Bij deze methode, bedoeld om in contact te komen met je gevoel, wordt naast het lichaam ook naar de ziel en geest gekeken. HEMA biedt binnen haar zorgverzekering geen haptonomie vergoeding.

  • eigen risico

    nee

  • eigen bijdrage

    nee

HEMA zorg klanten geven ons een

8.1

aanvullende informatie

Haptonomie richt zich op de ontwikkeling van het gevoelsleven en de ontwikkeling van tastzin. De methode kijkt naar hoe je je voelt en hoe je je als gevolg daarvan gedraagt. Onder begeleiding leer je bijvoorbeeld anders omgaan met spanning en in plaats van angst te hebben juist open te staan voor nieuwe uitdagingen. Haptotherapie kan een aanvulling op fysio- en oefentherapie of psychische hulp zijn. HEMA Zorgverzekering kent geen haptonomie vergoeding. Fysiotherapie en geestelijke gezondheidszorg wordt in bepaalde situaties wel vergoed. In onze verzekeringsvoorwaarden lees je wat op deze gebieden vergoed wordt.

Door het ontbreken van een haptonomie vergoeding zijn behandelingen volledig voor eigen rekening. Om toch te kunnen rekenen op het behandelen, begeleiden en ondersteunen van psychische klachten ben je in een aantal gevallen via je basisverzekering verzekerd voor geestelijke gezondheidszorg, oftewel psychische zorg. Niet alle vormen van geestelijke gezondheidszorg worden vergoed. Lees altijd goed de verzekeringsvoorwaarden door om precies te weten wat wel en niet wordt vergoed en wat de voorwaarden zijn. Of laat je goed informeren door onze zorgadviseur.

al onze voordelen nog even op een rijtje

  • een jaar lang 10% extra gelukskorting op bijna alles bij HEMA
  • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders
  • zowel online als telefonisch bereikbaar