Naar het overzicht
hoog-laag-bed

welke vergoeding hoog-laag-bed bieden wij?

Heb je een diagnose verpleegzorg en thuis verpleging en verzorging op bed nodig? Dan kun je via je basisverzekering een vergoeding hoog laag bed aanvragen. Een hoog laag bed is een speciaal aangepast bed, dat eenvoudig elektrisch omhoog en omlaag kan worden bewogen. De lage stand maakt het voor de gebruiker makkelijker om uit bed te stappen, de hoge stand maakt het voor hulpverleners of mantelzorgers makkelijker zorg te verlenen zonder dat zij hoeven bukken.

gecontracteerde zorgaanbieder:

100% vergoeding


niet-gecontracteerde zorgaanbieder:

75% vergoeding van de rekening tot maximaal 75% van de gemiddelde gecontracteerde tarieven

  • eigen risico

    nee

  • eigen bijdrage

    nee

HEMA zorg klanten geven ons een

8.1

aanvullende informatie

Kies je voor de bruikleen van een hooglaagbed voor een door HEMA Zorgverzekering gecontracteerde leverancier? Dan keren we een volledige vergoeding hoog laag bed uit. Via de Zorgvinder vind je eenvoudig met welke leveranciers we een contract hebben gesloten. Voor niet-gecontracteerde leveranciers bedraagt de vergoeding 75% van het tarief dat we gemiddeld voor deze hulpmiddelen hebben gecontracteerd. De kosten voor het lenen van een verzorgingsbed tijdens een vakantie, uitstapjes of bezoekjes moet je zelf betalen.

Kies je voor een gecontracteerde leverancier, dan heb je vooraf geen toestemming nodig van HEMA Zorgverzekering voor een vergoeding hoog laag bed. Met de toelichting van je huisarts of specialist kun je de leverancier benaderen. Wel kan het gebeuren dat we je om een ergotherapeutisch rapport vragen. Besluit je voor het gebruik van een hooglaagbed bij een niet-gecontracteerde leverancier aan te kloppen, dan heb je voorafgaand wel toestemming van ons nodig. We vragen je om een toelichting van de behandeld arts, we willen weten hoe lang je het hulpmiddel nodig hebt en vragen om de offerte van de leverancier.

Naast een vergoeding hoog laag bed, heb je via de basisverzekering ook recht op vergoeding van andere hulpmiddelen zoals een rollator, aangepaste stoel, rolstoel of een losse toiletverhoger. In onze voorwaarden lees je welke hulpmiddelen voor een bepaalde periode vergoed worden. Is direct duidelijk dat het gebruik voor langere of onbepaalde tijd is? Dan wordt het hulpmiddel mogelijk vergoed uit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Neem contact op met je gemeente voor meer informatie over het vergoeden van hulpmiddelen of vraag onze Zorgadviseur om advies. Kijk voor hulpmiddelen ook altijd in de verzekeringsvoorwaardenen het verzekeringsreglement om precies te weten wat wel en niet wordt vergoed en wat de voorwaarden zijn.

al onze voordelen nog even op een rijtje

  • een jaar lang 10% extra gelukskorting op bijna alles bij HEMA
  • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders
  • zowel online als telefonisch bereikbaar