Naar het overzicht
hulphond

welke vergoeding hulphond bieden wij?

Ben je door een lichamelijke handicap afhankelijk van anderen? Dan kan een hulphond van grote waarde voor je zijn. Deze trouwe vriend helpt bij het openen van deuren, laden en kasten en het aangeven of oprapen van spullen. Omdat we graag zorgen wegnemen, bieden we vanuit de basisverzekering onder bepaalde voorwaarden een vergoeding hulphond.

gecontracteerde zorgaanbieder:

100% vergoeding: hulphond tegemoetkoming in gebruikskosten (levensonderhoud, verzorging en speciale ziektekostenverzekering voor de hond): maximaal bedrag van 1.090.- per jaar

er gelden specifieke voorwaarden. lees hieronder verder


niet-gecontracteerde zorgaanbieder:

een maximaal bedrag van 13.750.- wordt vergoed bij een niet-gecontracteerde zorgaanbieder

er gelden specifieke voorwaarden. lees hieronder verder

  • eigen risico

    ja

  • eigen bijdrage

    nee

HEMA zorg klanten geven ons een

8.1

aanvullende informatie

Hulphonden hebben speciale vaardigheden die mensen met een motorische handicap helpen bij alle dagelijkse levensbehoeften (ADL) en nemen flink wat zorgen voor je weg. Een opgeleide ADL-hond helpt je onder meer met aan- en uitkleden, deuren openen, boodschappen op de band leggen, de wasmachine vullen en gevallen spullen oprapen. Je komt in aanmerking voor een vergoeding hulphond als uit de aanvraag van de revalidatiearts, samen met de rapportage van de ergotherapeut, blijkt dat de hond een zeer grote vermindering van zorg biedt. Tevens is een positieve indicatie van de hondenschool vereist, voordat HEMA Zorgverzekering toestemming kan geven. Ga je naar een niet-gecontracteerde zorgaanbieder? Dan heeft Hema Zorgverzekering ook een offerte van de leverancier nodig. In de verzekeringsvoorwaarden vind je terug wat precies de voorwaarden zijn. Je kunt ook bellen met de Zorgadviseur voor advies.

Vanuit de basisverzekering ontvang je een hulphond vergoeding als je naar een gecontracteerde zorgaanbieder gaat. Ga je naar een niet-gecontracteerde zorgaanbieder? Dan vergoeden we maximaal een bedrag van 13.750.-. Daarnaast kun je aanspraak maken op een tegemoetkoming in de gebruikskosten tot een maximaal bedrag van 1.090.- per jaar voor: het levensonderhoud, de verzorging en de speciale ziektekostenverzekering voor de hond. Voor het vinden van een hulpje kun je terecht bij hondenscholen waar HEMA Zorgverzekering een contract mee heeft afgesloten. Deze vind je eenvoudig via de Zorgvinder. Voor de vergoeding hulphond geldt het eigen risico. Kijk altijd in de verzekeringsvoorwaarden om precies te weten wat wel en niet wordt vergoed en wat de voorwaarden zijn.

al onze voordelen nog even op een rijtje

  • een jaar lang 10% extra gelukskorting op bijna alles bij HEMA
  • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders
  • zowel online als telefonisch bereikbaar