Naar het overzicht
hulpmiddelen

welke vergoeding hulpmiddelen bieden wij?

Soms ben je voor het verrichten van dagelijkse handelingen aangewezen op medische hulpmiddelen. Uit bed komen, eten, aankleden, bewegen en verzorgen, tegenwoordig zijn er diverse instrumenten, die je hierbij ondersteunen. Voor het gebruik of de bruikleen van een medisch hulpmiddel is vanuit de basisverzekering in bepaalde gevallen een vergoeding beschikbaar. In verschillende situaties kan ook de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) uitkomst bieden.

zie de voorwaarden hieronder

  • eigen risico

    ja

  • eigen bijdrage

    nee

HEMA zorg klanten geven ons een

8.1

aanvullende informatie

Als verzekerde heb je via de basisverzekering recht op functionele hulpmiddelen, die door de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zijn opgenomen in de het verzekeringspakket. In de Regeling zorgverzekering lees je om welke medische hulpmiddelen het gaat. Een voorbeeld van een medisch hulpmiddel is diabetestestmateriaal, die bij bepaalde medische indicaties vanuit de basisverzekering wordt vergoed. Ook toebehoren voor een insulinepomp valt hieronder. Er is geen vergoeding voor hulpmiddelen ter ondersteuning van algemene dagelijkse levensverrichtingen vanuit de basisverzekering en aanvullende verzekeringen. Voor meer informatie en een advies op maat, kan onze Zorgadviseur je informeren over eventuele andere regelingen waarvoor je in aanmerking komt.

Tijdens je zwangerschap en na je bevalling heb je niet alleen recht op verloskundige zorg en kraamzorg, ook hulpmiddelen als een bedverhoger, ondersteek en rugsteun krijg je vergoed uit de basisverzekering. Ga je voor deze kraamzorghulpmiddelen of medische hulpmiddelen naar een gecontracteerde leverancier? Dan wordt de bruikleen volledig vergoed. Via de Zorgvinder vind je eenvoudig een zorgaanbieder bij jou in de buurt waarmee HEMA een zorgovereenkomst heeft gesloten. Ga je naar een zorgaanbieder waar we geen contract mee hebben, dan betaal je de zorgkosten eerst zelf. De rekening (nota, factuur) kun je bij ons declareren, als je toestemming hebt. Wij vergoeden 75% van de rekening aan jou.

De zorgverzekering van HEMA is er voor iedereen op het moment dat zorg en ondersteuning nodig is. Onze basisverzekering vergoedt onder meer hulpmiddelen, zoals een aangepaste stoel, ligorthese, bedgalg en infuusstandaard. Naast je verzekering kan ook de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) een bepaald medisch hulpmiddel vergoeden. Op het moment dat direct duidelijk is dat het gebruik van het hulpmiddel voor langere of onbepaalde tijd is, dan vergoedt de WMO mogelijk de bruikleen. Neem hiervoor contact op met je gemeente of vraag onze Zorgadviseur om advies. In onze verzekeringsvoorwaarden lees je precies welk medisch hulpmiddel in welke situatie vergoed wordt en welke voorwaarden van kracht zijn.

Ga je naar een zorgaanbieder waar we geen contract mee hebben, dan betaal je de zorgkosten eerst zelf. De rekening (nota, factuur) kun je bij ons declareren, als je toestemming hebt. Wij vergoeden 75% van de rekening aan jou.

al onze voordelen nog even op een rijtje

  • een jaar lang 10% extra gelukskorting op bijna alles bij HEMA
  • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders
  • zowel online als telefonisch bereikbaar