Naar het overzicht
immediaatprothese

welke vergoeding immediaatprothese bieden wij?

Gebeurde het in het verleden nog weleens dat je bij het krijgen van een kunstgebit een bepaalde periode zonder tanden moest overbruggen, tegenwoordig kan direct na het trekken van de laatste tanden en kiezen een immediaatprothese worden aangemeten. Een immediaatprothese - of noodprothese - is een gebitsprothese die vervaardigd wordt, voordat de laatste tanden en kiezen uit je mond verwijderd zijn. Vanuit de basisverzekering ontvang je mogelijk een vergoeding immediaatprothese. Het eigen risico is wel van toepassing en er geldt een eigen bijdrage. Je basisverzekering kun je aanvullen met een tandartsverzekering.

gecontracteerde zorgaanbieder:

100% vergoeding

er gelden specifieke voorwaarden, lees hieronder verder


niet-gecontracteerde zorgaanbieder:

75% vergoeding van de rekening tot maximaal 75% van de gemiddelde gecontracteerde tarieven

er gelden specifieke voorwaarden, lees hieronder verder

tandarts 1

controles 100%

overige behandelingen 75% (samen tot 250.-)

geen vergoeding voor orthodontie


tandarts 2

controles 100%

overige behandelingen 75% (samen tot 500.-)

geen vergoeding voor orthodontie


tandarts 3

controles 100%

overige behandelingen 75% (samen tot 750.-)

geen vergoeding voor orthodontie

  • eigen risico

    ja

  • eigen bijdrage

    ja

HEMA zorg klanten geven ons een

8.1

aanvullende informatie

Het krijgen van een kunstgebit is een grote stap. Niet alleen zijn je problemen met kauwen en spreken verleden tijd, ook kun je weer breeduit glimlachen. Het trekken van de tanden en kiezen gebeurt meestal niet in één keer. Een tandarts of tandheelkundige trekt waarschijnlijk eerst je kiezen, pas op een later moment worden ook je tanden getrokken. Voordat je laatste tanden getrokken worden, maakt de tandarts een afdruk van je boven- en/of onderkaak. Dit maakt dat je, direct na het verwijderen van de laatste tanden van je eigen gebit, een immediaatprothese krijgt aangemeten. Voor deze ingreep ontvang je een immediaatprothese vergoeding.

Een immediaat- of noodprothese is je eerste ervaring met een kunstgebit. Vanzelfsprekend is nazorg en een goede begeleiding belangrijk in de periode kort na het plaatsen van de prothese. Bij een immediaatprothese ontbreekt in veel gevallen de protheserand rond de voortanden. Dit komt doordat de bovenkaak na het trekken van de tanden vaak te dik is voor deze rand. Na de periode van herstel, waarin ook het kaakbot slinkt en de vorm van de kaak verandert, wordt de noodprothese vervangen voor een definitief kunstgebit. Dit gebeurt door het opnieuw afstellen van de noodprothese of het aanmeten en vervaardigen van een nieuwe prothese. Ook voor deze behandeling geldt een immediaatprothese vergoeding.

Voor een immediaatprothese is een eigen bijdrage van kracht. Ook het eigen risico geldt bij een immediaatprothese vergoeding omdat het hier om zorg vanuit de basisverzekering gaat. Voor de behandeling kun je terecht bij een tandarts, kaakchirurg of tandprotheticus in Nederland. Ben je jonger dan 18 jaar? Dan geldt het eigen risico en de eigen bijdrage niet. Voor het maken en plaatsen van een immediaatprothese heeft de zorgverzekeraar verschillende zorgaanbieders gecontracteerd. Deze vind je eenvoudig via de Zorgvinder. Check altijd de verzekeringsvoorwaarden om precies te weten wat wel en niet wordt vergoed en wat de voorwaarden zijn.

al onze voordelen nog even op een rijtje

  • een jaar lang 10% extra gelukskorting op bijna alles bij HEMA
  • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders
  • zowel online als telefonisch bereikbaar