Naar het overzicht
incontinentiemateriaal

welke vergoeding incontinentiemateriaal bieden wij?

Incontinentie is een probleem waar mensen van alle leeftijden mee te maken kunnen krijgen. Heb je last van ongewenst en ongecontroleerd urine- of ontlastingsverlies? Als je langere tijd last hebt van incontinentie kun je via de basisverzekering van HEMA Zorgverzekering mogelijk aanspraak maken op een vergoeding incontinentiemateriaal. Bezoek hiervoor een arts. Het oordeel van de medisch specialist is onderdeel van het verkrijgen van een mogelijke vergoeding.

gecontracteerde zorgaanbieder:

100% vergoeding

er gelden specifieke voorwaarden, lees hieronder verder


niet-gecontracteerde zorgaanbieder:

75% vergoeding van de rekening tot maximaal 75% van de gemiddelde gecontracteerde tarieven

er gelden specifieke voorwaarden, lees hieronder verder

geen dekking

  • eigen risico

    ja

  • eigen bijdrage

    nee

HEMA zorg klanten geven ons een

8.1

aanvullende informatie

Urine- en ontlastingsverlies kan verschillende oorzaken hebben. Samen met de huisarts of medisch specialist wordt achterhaald wat de oorzaak voor jouw persoonlijke ongemak is. Er zijn verschillende vormen van incontinentie, denk aan inspanningsincontinentie, aandrangsincontinentie, druppelincontinentie en neurogene incontinentie. In ons verzekeringsreglement lees je onder het kopje hulpmiddelen welke vergoeding incontinentiemateriaal wij bieden en wanneer je hiervoor in aanmerking komt.

Je kunt aanspraak maken op vergoeding wanneer je incontinentie van ontlasting langer dan twee weken aanhoudt of incontinentie van urine langer dan 2 maanden aanhoudt. Ook ondersteuning van bekkenbodem, spieroefeningen of blaastraining voor de behandeling van urine-incontinentie (niet bij nachtplassen) kan worden vergoed. Je bent tevens gedekt wanneer uit ziektebeelden blijkt dat de incontinentie waarschijnlijk niet vanzelf geneest. Een indicatie van een arts is noodzakelijk. Check ook altijd de verzekeringsvoorwaarden om te weten wat wel en niet vergoed wordt en neem contact op met de Zorgadviseur.

Is de verwachting dat je 3- of 4-jarige kind niet zindelijk wordt? Dan kun je mogelijk na toestemming van HEMA Zorgverzekering een vergoeding incontinentiemateriaal krijgen. Deze vergoeding wordt niet toegekend als er alleen sprake is van bedplassen. Ook voor kinderen jonger dan 3 jaar keren we geen incontinentiemateriaal vergoeding uit.

HEMA Zorgverzekering heeft voor dit hulpmiddel zowel medische speciaalzaken als apotheken gecontracteerd. In de Zorgvinder vind je een overzicht van de medische speciaalzaken en apotheken met wie we een overeenkomst hebben gesloten (zoek onder 'incontinentie materiaal' of 'hulpmiddelen via de apotheek'). Als je naar een niet-gecontracteerde leverancier gaat, gelden er maximale vergoedingen en maximale aantallen en heb je voorafgaand toestemming nodig (zie het Verzekeringsreglement voor de vergoeding incontinentiemateriaal). De leverancier bepaalt, afhankelijk van de zorgzwaarte, hoeveel materiaal de klant nodig heeft.

al onze voordelen nog even op een rijtje

  • een jaar lang 10% extra gelukskorting op bijna alles bij HEMA
  • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders
  • zowel online als telefonisch bereikbaar