Naar het overzicht
kaakchirurg

welke vergoeding kaakchirurg bieden wij?

Van een goed onderhouden gebit, heb je langer plezier. Je tandarts en mondhygiënist helpen je bij het gezond houden van je tanden en kiezen. Zij adviseren je graag hoe je je stralende glimlach behoudt. Soms is ook de expertise van een kaakchirurg nodig om klachten te voorkomen of verhelpen. Vanuit je basisverzekering heb je in verschillende gevallen recht op een vergoeding kaakchirurg.

gecontracteerde zorgaanbieder:

100% vergoeding

er gelden specifieke voorwaarden, lees hieronder verder


niet-gecontracteerde zorgaanbieder:

75% vergoeding er gelden specifieke voorwaarden, lees hieronder verder

tandarts 1

controles 100%

overige behandelingen 75% (samen tot 250.-)

geen vergoeding voor orthodontie


tandarts 2

controles 100%

overige behandelingen 75% (samen tot 500.-)

geen vergoeding voor orthodontie


tandarts 3

controles 100%

overige behandelingen 75% (samen tot 750.-)

geen vergoeding voor orthodontie

  • eigen risico

    ja

  • eigen bijdrage

    ja

HEMA zorg klanten geven ons een

8.1

aanvullende informatie

In sommige gevallen kiest je tandarts ervoor je door te verwijzen naar een kaakchirurg omdat het risico op complicaties te groot is. Bijvoorbeeld bij het verwijderen van een tand of kies. Maar er zijn meer behandelingen waarbij de kennis en kunde van een kaakchirurg noodzakelijk is. Voor veel van deze behandelingen wordt, afhankelijk van je leeftijd, een vergoeding kaakchirurg uitgekeerd.

Ben je jonger dan 18 jaar? Dan biedt onze basisverzekering je alle reden tot glimlachen. Of je nu hulp bij kaakgewrichtproblemen, een tandheelkundig consult of verdoving nodig hebt; voor al deze zaken ontvang je een vergoeding kaakchirurg. Kijk voor het volledige overzicht in onze voorwaarden.

Ben je 18 jaar en ouder? Via de basisverzekering kan je de kosten van chirurgische tandheelkunde en het daarbij behorende röntgenonderzoek vergoed krijgen. In ons vergoedingenoverzicht en de voorwaarden lees je precies wanneer je aanspraak maakt op een vergoeding kaakchirurg. We kennen allemaal de waarde van een mooi, gezond gebit. Daarom kun je bij HEMA Zorgverzekering ook een tandartsverzekering afsluiten, zodat je het gehele jaar verzekerd bent voor mondzorg.

In verschillende gevallen heb je toestemming van HEMA Zorgverzekering nodig voor een vergoeding kaakchirurg. Bijvoorbeeld bij tandvervangende hulp, het aanbrengen van implantaten of het laten maken van een volledige en uitneembare prothese voor de boven- of onderkaak, waarbij de kosten hoger liggen dan 750.- per kaak. Voor de behandeling door een kaakchirurg heb je een schriftelijke verwijzing van een tandarts of huisarts nodig. Als je bij de aanvraag een schriftelijke verklaring en behandelplan van de zorgaanbieder bijsluit, kunnen we je aanvraag zonder vertraging in behandeling nemen.

Ben je jonger dan 18 jaar? Dan geldt voor de kaakchirurg vergoeding geen eigen risico. Wanneer je ouder bent dan 18 jaar geldt het eigen risico wel bij de vergoeding van tandheelkundige kosten uit de basisverzekering. Als je 18 jaar of ouder bent, betaal je voor het plaatsen van een implantaatgedragen prothese, naast de vergoeding die je ontvangt, een wettelijke eigen bijdrage. Deze bedraagt 10% van de totale kosten van de onderkaak en 8% van de totale kosten van de bovenkaak. Wil je meer informatie of heb je andere vragen? Neem dan contact op met onze Zorgadviseur. Kijk altijd in de verzekeringsvoorwaarden om precies te weten wat wel en niet wordt vergoed en wat de voorwaarden zijn.

al onze voordelen nog even op een rijtje

  • een jaar lang 10% extra gelukskorting op bijna alles bij HEMA
  • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders
  • zowel online als telefonisch bereikbaar