Naar het overzicht
logopedie

welke vergoeding logopedie bieden wij?

Goed kunnen praten is belangrijk. Heb jij of heeft je kind moeite met praten door problemen op het gebied van adem, stem, spraak, taal of horen? Dan kan een logopedist helpen. Zo is het mogelijk spraakles te nemen, de stoornis te behandelen of advies in te winnen. Vanuit de basisverzekering van HEMA Zorgverzekering ontvang je een volledige logopedievergoeding, zodat deze stoornissen verholpen kunnen worden.

gecontracteerde zorgaanbieder:

100% vergoeding

er gelden specifieke voorwaarden, lees hieronder verder


niet-gecontracteerde zorgaanbieder:

70% vergoeding van de rekening tot maximaal 70% van de gemiddelde gecontracteerde tarieven

er gelden specifieke voorwaarden, lees hieronder verder

geen dekking

 • eigen risico

  ja

 • eigen bijdrage

  nee

HEMA zorg klanten geven ons een

8.3

aanvullende informatie

Je hebt recht op een logopedie vergoeding als een bezoek aan de logopedist een geneeskundig doel heeft en van de behandeling herstel of verbetering van de spraakfunctie of het spraakvermogen verwacht kan worden. Je hebt geen recht op een vergoeding wanneer de behandelingen bedoeld zijn voor dyslexie, een onderwijskundig doel hebben of je kampt met taalontwikkelingsstoornissen in verband met een dialect of anderstaligheid. Ook wanneer de behandelingen bedoeld zijn voor beroepsuitoefening, denk aan zangers of sprekers in het openbaar, ontvang je geen vergoeding.

Kies je ervoor een bezoek te brengen aan een logopedist, dan kun je terecht bij een specialist die in het Kwaliteitsregister Paramedici de aantekening ‘Kwaliteitsgeregistreerd’ heeft. HEMA Zorgverzekering heeft met verschillende logopedisten een contract gesloten. Je kunt uit deze gecontracteerde aanbieders kiezen. De logopedisten vind je eenvoudig door gebruik te maken van de Zorgvinder. Ook kun je contact opnemen met onze zorgadviseur.

Bij sommige logopedisten kun je direct terecht. In dat geval heb je geen verwijzing nodig. In onderstaande gevallen heb je een schriftelijke verwijzing nodig van je huisarts, tandarts of medisch specialist om in aanmerking te komen voor een logopedie vergoeding:

 • Als je besluit je een logopedist te bezoeken die niet direct toegankelijk is;
 • Als je naar een niet-gecontracteerde specialist gaat;
 • Als je een logopedist raadpleegt die in een ziekenhuis, verzorgingstehuis of revalidatiecentrum werkt of
 • Als je ervoor kiest logopedie buiten de praktijk van de logopedist te volgen.

Je hebt alleen recht op logopedie op een school of kinderdagverblijf wanneer de zorgverzekeraar hier vooraf toestemming voor heeft gegeven. Jouw logopedist kan hier namens jou bij ons om vragen. Heb je meer vragen over de logopedie vergoeding voor je kind? Neem dan contact op met onze speciale Kinderzorglijn via tel. 088 - 222 43 43.

al onze voordelen nog even op een rijtje

 • een jaar lang 10% extra gelukskorting op bijna alles bij HEMA
 • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders
 • zowel online als telefonisch bereikbaar