Naar het overzicht
maagverkleining

welke vergoeding maagverkleining bieden wij?

Overgewicht kan verschillende lichamelijke problemen veroorzaken of verergeren. Zo is de kans in het geval van obesitas groter dat je te maken krijgt met bijvoorbeeld hart- en vaatziekten of een hoge bloeddruk. Om mensen met ernstig overgewicht te helpen naar een gezond gewicht toe te werken, heb je vanuit de basisverzekering mogelijk recht op een maagverkleining vergoeding. Hieronder vallen verschillende ingrepen. Denk bijvoorbeeld aan een maagband, sleeve gastrectomie of een gastric bypass. Kies je voor een door HEMA Zorgverzekering gecontracteerde zorgaanbieder? Dan valt het gehele traject onder de basisverzekering. Voor zorg die geleverd wordt door een niet-gecontracteerde aanbieder ontvang je een lagere vergoeding.

gecontracteerde zorgaanbieder:

100% vergoeding

er gelden specifieke voorwaarden, lees hieronder verder


niet-gecontracteerde zorgaanbieder:

75% vergoeding van de rekening tot maximaal 75% van de gemiddelde gecontracteerde tarieven

er gelden specifieke voorwaarden, lees hieronder verder

geen dekking

  • eigen risico

    ja

  • eigen bijdrage

    nee

HEMA zorg klanten geven ons een

8.1

aanvullende informatie

Je hebt een verwijzing van je huisarts nodig voor een maagverkleining. Om voor een vergoeding in aanmerking te komen, stellen we twee voorwaarden. Je hebt een Body Mass Index (BMI) groter dan of gelijk aan 40. In combinatie met andere ziektebeelden is een BMI - de verhouding tussen je gewicht en lichaamslengte - groter dan of gelijk aan 35 een voorwaarde voor een ingreep. Daarnaast moet je kunnen laten zien dat je een jaar lang intensief begeleid bent bij het ontwikkelen van een gezonde leefstijl. Een multidisciplinair team beoordeelt of er sprake is van een indicatie voor de ingreep. De chirurg bepaalt welke ingreep het meest geschikt is. Het volledig doorlopen van de leefstijlinterventie, zowel het voor- als natraject, is verplicht.

Laat je je in het buitenland behandelen tegen overgewicht? Dan is toestemming van HEMA Zorgverzekering vereist voor een maagverkleining vergoeding. Ook in het geval van een behandeling van een kind met morbide obesitas moet je wachten totdat wij hiervoor toestemming geven. Een chirurgische ingreep bij overgewicht valt onder het eigen risico. Een ziekenhuis vinden waar je een ingreep bij overgewicht kunt laten uitvoeren, doe je eenvoudig via de Zorgvinder. Zoek hierbij op ‘bariatrische chirurgie’.

Kies je ervoor om de behandeling te ondergaan bij een zorgaanbieder waar HEMA Zorgverzekering geen contract mee heeft gesloten? Dan worden de kosten slechts gedeeltelijk vergoed. We raden je aan eerst een offerte op te vragen bij de aanbieder en deze samen met ons te bespreken. Samen bekijken we welke maagverkleining vergoeding mogelijk is. Voor het plaatsen van een maagballon of EndoBarriar keren we geen vergoeding maagverkleining uit. Kijk altijd in de verzekeringsvoorwaarden om precies te weten wat wel en niet wordt vergoed en wat de voorwaarden zijn. Wil je meer informatie of persoonlijk advies voordat je tot actie overgaat? Stel je vraag aan onze Zorgadviseur.

al onze voordelen nog even op een rijtje

  • een jaar lang 10% extra gelukskorting op bijna alles bij HEMA
  • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders
  • zowel online als telefonisch bereikbaar