Naar het overzicht
mondhygienist

welke vergoeding mondhygienist bieden wij?

Een gezond gebit, daar heb je dagelijks plezier van. Heb je last van ontstoken tandvlees, tandsteen of aanslag op je tanden? Dan kan een bezoek aan de mondhygiënist een frisse glimlach op je gezicht toveren. Bij de mondhygiënist kun je onder meer terecht voor een gebitsreiniging en andere preventieve behandelingen voor een stralend gebit. Jongeren tot 18 jaar ontvangen vanuit de basisverzekering een volledige mondhygiënist vergoeding. Ben je 18 jaar of ouder? Dan wordt een bezoek aan een mondhygiënist alleen vergoed via onze tandartsverzekering.

volledige dekking tot 18 jaar. boven de 18 jaar vergoeding via aanvullende tandartsverzekering.


gecontracteerde zorgaanbieder:

100% vergoeding er gelden specifieke voorwaarden, lees hieronder verder


niet-gecontracteerde zorgaanbieder:

75% vergoeding van de rekening tot maximaal 75% van de gemiddelde gecontracteerde tarieven er gelden specifieke voorwaarden, lees hieronder verder

tandarts 1

75% tot maximaal 250.- voor alle tandheelkundige behandelingen orthodontie is uitgesloten


tandarts 2

75% tot maximaal 500.- voor alle tandheelkundige behandelingen orthodontie is uitgesloten


tandarts 3

75% tot maximaal 750.- voor alle tandheelkundige behandelingen orthodontie is uitgesloten

  • eigen risico

    ja

  • eigen bijdrage

    ja

HEMA zorg klanten geven ons een

8.1

aanvullende informatie

Door dagelijks je tanden goed te poetsen, voorkom je tandplak en een slechte adem. Toch is het mogelijk dat tandplak verkalkt, waardoor tandsteen ontstaat. Deze bacteriën kun je niet meer wegpoetsen, maar moeten professioneel verwijderd worden. Na een bezoek aan de mondhygiënist hoef je je geen zorgen meer te maken over een slechte adem of een vieze smaak in de mond. Daarnaast is een gezonde mond belangrijk voor het behoud van je tanden en kiezen. Heb je last van ontstoken of bloedend tandvlees, losse tanden of andere mondproblemen? Maak dan gebruik van de mondhygiënist vergoeding om je klachten te verhelpen.

De tandartsverzekering van HEMA Zorgverzekering biedt drie dekkingen: Tandarts 1, Tandarts 2 en Tandarts 3. Deze drie dekkingen vergoeden gebitsbehandelingen tot een maximaal verzekerd bedrag: 250.-, 500.- of 750.-. Deze maximumbedragen gelden voor alle tandheelkundige kosten die je per kalenderjaar maakt. Via deze verzekering ontvang je een mondhygiënist vergoeding van 75%, het resterende bedrag betaal je zelf.

Voor een vergoeding mondhygiënist vanuit onze tandartsverzekering geldt geen eigen risico en je kunt bij elke mondhygiënist in Nederland terecht voor een behandeling. De rekening declareer je na afloop eenvoudig via onze website. Heb je vragen over onze mondhygiënist vergoeding, tandheelkunde of andere aanvullende verzekeringen? Neem dan contact op met onze Zorgadviseur. Kijk altijd in de verzekeringsvoorwaarden om precies te weten wat wel en niet wordt vergoed en wat de voorwaarden zijn.

al onze voordelen nog even op een rijtje

  • een jaar lang 10% extra gelukskorting op bijna alles bij HEMA
  • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders
  • zowel online als telefonisch bereikbaar