Naar het overzicht
osteopaat

welke vergoeding osteopaat bieden wij?

HEMA Zorgverzekering heeft geen osteopaat vergoeding of vergoeding voor andere alternatieve behandelingen of geneesmiddelen in de verzekering opgenomen. Wel informeren we je graag over wat osteopatie is. Osteopatie is een vorm van manuele geneeskunde. Een osteopaat behandelt gewrichten, kapsels, banden, spieren en andere weefsels met de handen, zonder dat hierbij apparatuur aan te pas komt. Osteopathie gaat uit van het zelfhelende vermogen van het menselijk lichaam.

geen dekking

geen dekking

  • eigen risico

    nee

  • eigen bijdrage

    nee

HEMA zorg klanten geven ons een

8.1

aanvullende informatie

Een bezoek aan een osteopaat noemen we een alternatieve behandelwijze. Iedereen kan een afspraak maken en in samenspraak met de manueel therapeut een gerichte behandelmethode opstellen. Tijdens een intakegesprek probeert de osteopaat op basis van de klacht, de leefwijze en de ziektegeschiedenis van de patiënt te achterhalen in welk bewegingssysteem de oorzaak van de klacht ligt. Na het lichamelijk onderzoek wordt een behandelplan opgesteld.

Vanuit de basisverzekering keert HEMA Zorgverzekering geen osteopaat vergoeding uit voor behandelingen bij een osteopatiepraktijk. Ook kun je je niet aanvullend verzekeren voor het vergoeden van andere alternatieve behandelwijzen. Wel kun je je bij HEMA Zorgverzekering aanvullend verzekeren voor fysio- en oefentherapie. In een heel enkel geval wordt fysio- en oefentherapie ook vergoed vanuit de basisverzekering. Check wel vooraf de verzekeringsvoorwaarden of bel met de Zorgadviseur. Voor je het weet ben je weer op de been!

al onze voordelen nog even op een rijtje

  • een jaar lang 10% extra gelukskorting op bijna alles bij HEMA
  • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders
  • zowel online als telefonisch bereikbaar