Naar het overzicht
plaswekker

welke vergoeding plaswekker bieden wij?

Bedplassen komt zowel bij kinderen als volwassenen voor. Er is sprake van bedplassen als een kind van 7 jaar of ouder in bed plast zonder dat daarvoor een lichamelijke oorzaak te vinden is. Een plaswekker kan dan een hulpmiddel zijn om bedplassen te verhelpen. Vanuit de basisverzekering keren we geen plaswekker vergoeding uit. De plaswekker wordt, als aan de voorwaarden is voldaan, wel vergoed via de Aanvullend 3-verzekering. Welke voorwaarden van kracht zijn lees je in onze verzekeringsvoorwaarden.

geen dekking

aanvullend 1

geen dekking


aanvullend 2

geen dekking


aanvullend 3

gecontracteerde zorgaanbieder:

100% vergoeding


niet-gecontracteerde zorgaanbieder: Er is geen vergoeding als je naar een niet-gecontracteerde zorgaanbieder gaat

  • eigen risico

    nee

  • eigen bijdrage

    nee

HEMA zorg klanten geven ons een

8.1

aanvullende informatie

De meeste kinderen zijn halverwege hun tweede levensjaar in staat het signaal van een volle blaas te herkennen. Over het algemeen zijn kinderen in hun derde levensjaar overdag en ’s nachts zindelijk. Elk kind is anders. Het kan dus goed voorkomen dat het ene kind langer nodig heeft om zindelijk te worden, dan het andere. Daar zijn verschillende aanleidingen voor. Zo kan bedplassen in de familie zitten of veroorzaakt worden door spanningen. Met behulp van plaswekkertherapie leert je kind wakker te worden van een volle blaas. Deze methode kan heel doeltreffend werken. De Zorgadviseur kan je meer vertellen over de mogelijke plaswekker vergoeding. Voor een goede nachtrust, voor jou en je kind.

Een plaswekker bestaat uit een speciaal broekje, dat bij vochtigheid een signaal doorgeeft aan een wekker. Op het moment dat de wekker gaat, zet je kind de wekker uit en gaat het naar de wc. Daardoor leert het kind een volle blaas herkennen. Na een tijdje, veelal drie maanden, leert het kind op tijd wakker te worden, zonder dat het wekkersignaal nog nodig is. De wekker is de meest bekende behandelwijze van bedplassen. Als aan de voorwaarden is voldaan kun je via een de Aanvullend 3-verzekering aanspraak maken op een plaswekker vergoeding. Kijk altijd in de verzekeringsvoorwaarden om precies te weten wat wel en niet wordt vergoed en wat de voorwaarden zijn.

al onze voordelen nog even op een rijtje

  • een jaar lang 10% extra gelukskorting op bijna alles bij HEMA
  • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders
  • zowel online als telefonisch bereikbaar