Naar het overzicht
postoel

welke vergoeding postoel bieden wij?

Ben je slecht ter been, wil je ’s nachts liever niet in het donker op zoek naar het toilet of voel je je niet prettig in gladde toiletruimtes? Dan is de postoel een veilige en comfortabele oplossing voor jouw toiletbehoeften. De stoel, ook wel toiletstoel genoemd, kun je overal plaatsen en helpt bij het vergemakkelijken van een toiletbezoek. De stoel is bovendien hygiënisch in gebruik en makkelijk te verplaatsen. Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie ontvang je een vergoeding voor dit hulpmiddel vanuit de basisverzekering of uit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO).

gecontracteerde zorgaanbieder:

100% vergoeding


niet-gecontracteerde zorgaanbieder:

75% vergoeding van de rekening tot maximaal 75% van de gemiddelde gecontracteerde tarieven

  • eigen risico

    nee

  • eigen bijdrage

    nee

HEMA zorg klanten geven ons een

8.1

aanvullende informatie

Postoelen zijn verkrijgbaar in verschillende varianten, zodat je altijd verzekerd bent van een hulpmiddel dat past bij jouw persoonlijke situatie. Ga je voor een postoel naar een gecontracteerde leverancier? Dan wordt de bruikleen van de toiletstoel volledig vergoed. Met de toelichting van je behandelend arts, dit kan bijvoorbeeld ook een wijkverpleegkundige zijn, kun je rechtstreeks bij de leverancier terecht. Je hebt vooraf geen toestemming van ons nodig voor deze zorg. De gecontracteerde aanbieders die we voor dit hulpmiddel hebben gecontracteerd vind je via de Zorgvinder. Voor de postoel vergoeding geldt geen eigen risico.

Kies je voor een niet-gecontracteerde leverancier? Dan heb je vooraf toestemming van ons nodig voor de bruikleen van een postoel. We ontvangen graag een toelichting van je behandelend arts, onder meer over hoe lang je de toiletstoel nodig hebt, en een offerte van de leverancier. De postoel vergoeding bedraagt maximaal 75 procent van het maandbedrag dat via HEMA Zorgverzekering gemiddeld voor deze hulpmiddelen is gecontracteerd.

Is direct duidelijk dat je de postoel voor een langere periode gaat gebruiken, bijvoorbeeld in het geval van een chronische indicatie? Dan wordt de bruikleen van het hulpmiddel vergoed vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Deze wet, bedoeld om je te ondersteunen bij het zo lang mogelijk thuis blijven wonen, is de verantwoordelijkheid van de gemeente waarin je woont. Informeer bij je gemeente hoe zij omgaat met de vergoeding postoel. Kijk altijd in de verzekeringsvoorwaarden om precies te weten wat wel en niet wordt vergoed en wat de voorwaarden zijn of neem contact op met de Zorgadviseur.

al onze voordelen nog even op een rijtje

  • een jaar lang 10% extra gelukskorting op bijna alles bij HEMA
  • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders
  • zowel online als telefonisch bereikbaar