Naar het overzicht
pruik

welke vergoeding pruik bieden wij?

Door een ziekte of door de behandeling van een ziekte, bijvoorbeeld chemotherapie, kan haaruitval een gevolg zijn. Een pruik biedt in veel gevallen een passende oplossing bij haaruitval. Heb je een medische indicatie voor een pruik? Dan ontvang je via de basisverzekering mogelijk een vergoeding pruik tot een maximaal bedrag. Deze maximumvergoeding kun je uitbreiden door een aanvullende verzekering af te sluiten.

gecontracteerde zorgaanbieder:

 • maximaal 465.- per 12 maanden

niet-gecontracteerde zorgaanbieder:

 • maximaal 332.25 per 12 maanden

aanvullend 1

geen dekking


aanvullend 2

300.- per 12 maanden


aanvullend 3

300.- per 12 maanden

 • eigen risico

  ja

 • eigen bijdrage

  nee

HEMA zorg klanten geven ons een

8.1

aanvullende informatie

Pruiken zijn in de basisverzekering verzekerd tot een maximumbedrag. Bezoek je een door de zorgverzekeraar gecontracteerde zorgaanbieder? Dan heb je per 12 maanden recht op een maximale vergoeding van 452.-. Het eigen risico is wel van toepassing. In het geval van een niet-gecontracteerde zorgaanbieder bedraagt het maximumbedrag 332.25 per 12 maanden. Niet iedereen die een indicatie heeft wil een pruik dragen en kiest liever voor een andere hoofdbedekking, zoals sjaals, hoofddoekjes, bandana’s, buffs, toupin haarband en mutssja’s. Vanuit de aanvullende verzekering heb je recht op een vergoeding pruik en/of de aanschaf van alternatieve hoofdbedekking. Met deze verzekering ontvang je in de HEMA Aanvullend 2 en HEMA Aanvullend 3 een aanvulling van maximaal 300.- per 12 maanden op de pruikvergoeding van de basisverzekering. Bekijk ook altijd de verzekeringsvoorwaarden.

Je hebt recht op een vergoeding pruik via de basisverzekering als je een medische indicatie hebt voor een haarwerk. HEMA Zorgverzekering heeft met veel pruikenleveranciers een contract gesloten en daar kun je rechtstreeks naar toe met de toelichting van je behandelend arts. Je hebt van tevoren geen toestemming nodig van ons. Via de Zorgvinder vind je een gecontracteerde aanbieder bij jou in de buurt. Kies je voor een niet-gecontracteerde aanbieder, dan heb je van tevoren toestemming nodig van ons. We hebben de toelichting nodig van je behandeld arts en de niet-gecontracteerde leverancier dient te voldoen aan kwaliteits- en deskundigheidseisen als een SEMH-certificering (in het kader van de erkenningsregeling ‘haarwerken’) of een ANKO-certificering voor de sectie ‘haarwerken’. Voor een vergoeding vanuit de aanvullende verzekering kun je bij elke aanbieder terecht.

Ga je naar een gecontracteerde zorgaanbieder? Dan heb je geen toestemming van HEMA Zorgverzekering nodig voor een vergoeding pruik. Voor het nemen van een pruik geldt het eigen risico. Met de toelichting van je behandelend arts, kun je rechtstreeks naar de zorgaanbieder. Bij een bezoek aan een niet-gecontracteerde aanbieder heb je vooraf wel toestemming van ons nodig. Ook vragen we je, net als bij een gecontracteerde aanbieder, de toelichting van de behandeld arts mee te sturen. De kosten boven de maximale vergoeding, dien je zelf te betalen via een eigen bijdrage. Kijk altijd in de verzekeringsvoorwaarden om precies te weten wat wel en niet wordt vergoed en wat de voorwaarden zijn.

al onze voordelen nog even op een rijtje

 • een jaar lang 10% extra gelukskorting op bijna alles bij HEMA
 • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders
 • zowel online als telefonisch bereikbaar