Naar het overzicht
psycholoog

welke vergoeding psycholoog bieden wij?

In de basiszorgverzekering van HEMA Zorgverzekering heb je in de meeste gevallen recht op een psycholoog vergoeding. Voor deze Generalistische Basis GGZ, beter bekend als psychische zorg, kun je terecht bij eenpsychiater, psychotherapeut en klinisch psycholoog. Je hebt recht op een vergoeding wanneer je huisarts of een medisch specialist vindt dat je deze zorg nodig hebt.

gecontracteerde zorgaanbieder:

100% vergoeding


niet-gecontracteerde zorgaanbieder:

70% vergoeding van de rekening tot maximaal 70% van de gemiddelde gecontracteerde tarieven

geen dekking

  • eigen risico

    ja

  • eigen bijdrage

    nee

HEMA zorg klanten geven ons een

8.1

aanvullende informatie

Deze vorm van zorg aan jongeren tot 18 jaar valt onder de Jeugdwet en wordt door de gemeente geregeld. Let op! Niet voor elke denkbare behandeling geldt een psycholoog vergoeding. Denk hierbij aan hulp bij problemen op het werk of relatieproblemen en opvoedkundige behandelingen. Wil je zeker weten of een behandeling gedekt wordt door je basiszorgverzekering? Neem dan voor meer informatie contact op met onze Zorgadviseur: tel. 088 - 222 43 21.

Voor psychische zorg geldt het eigen risico. Dat houdt in dat de eerste 385.- aan zorgkosten door jou zelf betaald moet worden. Met de HEMA Zorgvinder vind je snel en simpel de gecontracteerde zorgaanbieders bij jou in de buurt. Kies je ervoor om naar een niet-gecontracteerde zorgaanbieder te gaan? Dan betaal je altijd een deel van de behandeling zelf. In onze voorwaarden lees je snel en eenvoudig wanneer je recht hebt op psycholoog vergoeding.

De zorgaanbieder vermeldt standaard de diagnosecode op de declaratie die hij verstuurt. Wil je dat de declaratie verstuurd wordt zonder die code? Dan is vóór of uiterlijk bij de eerste declaratie een verklaring nodig. Deze verklaring kun je inleveren bij je zorgverlener.

al onze voordelen nog even op een rijtje

  • een jaar lang 10% extra gelukskorting op bijna alles bij HEMA
  • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders
  • zowel online als telefonisch bereikbaar