Naar het overzicht
reiskosten ziekenbezoek

welke vergoeding reiskosten ziekenbezoek bieden wij?

Het kan gebeuren dat je wordt opgenomen in een ziekenhuis of revalidatie-instelling ver van je woonplaats. Dat betekent dat de reiskosten voor gezinsleden die jou regelmatig willen bezoeken flink op kunnen lopen. Omdat een ziekenhuisopname al vervelend genoeg is, komen wij je graag tegemoet. Speciaal voor jouw gezinsleden vergoeden wij de reiskosten voor ziekenbezoek.

geen dekking

aanvullend 1

geen dekking


aanvullend 2

0,25 km tot maximaal 250.- euro per polis

de eerste 500 kilometer zijn voor eigen rekening


aanvullend 3

0,25 km tot maximaal 250.- euro per polis

de eerste 500 kilometer zijn voor eigen rekening

  • eigen risico

    nee

  • eigen bijdrage

    nee

HEMA zorg klanten geven ons een

8.1

aanvullende informatie

Is een bezoekend gezinslid verzekerd bij HEMA Zorgverzekering? Dan ontvang je een vergoeding van reiskosten ziekenbezoek tot een maximumbedrag. Deze regeling is geldig voor verzekerden die een Aanvullend 2- of Aanvullend 3-dekking hebben afgesloten. De eerste 500 kilometer zijn voor eigen rekening. De vergoeding bedraagt 0.25 per kilometer en wordt gemeten vanaf het woonadres van het gezinslid naar de plaats waar jij bent opgenomen. De afstand wordt bepaald op basis van de snelste route met behulp van de ANWB-routeplanner. Het maximale bedrag per kalenderjaar is voor beide aanvullende verzekeringen 250.-.

Ben je opgenomen in een ziekenhuis of revalidatie-instelling in Nederland? Dan heb je recht op de vergoeding reiskosten ziekenbezoek. Ben je na wachttijdbemiddeling van HEMA Zorgverzekering in een gecontracteerd ziekenhuis in het buitenland opgenomen en wordt de opname vergoed vanuit de basisverzekering? Ook dan kun je aanspraak maken op deze vergoeding. Parkeerkosten worden niet vergoed. In onze voorwaarden lees je meer informatie over de reiskostenvergoeding voor gezinsleden. Heb je toch nog vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice.

al onze voordelen nog even op een rijtje

  • een jaar lang 10% extra gelukskorting op bijna alles bij HEMA
  • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders
  • zowel online als telefonisch bereikbaar