Naar het overzicht
relatietherapie

welke vergoeding relatietherapie bieden wij?

Elke relatie kent z’n ups en downs. Zeker wanneer je langer samen bent, kunnen de vlinders in jouw buik of die van je partner verdwijnen. Toch is het niet altijd even gemakkelijk om gevoelens of ontevredenheid bespreekbaar te maken. Een relatie beginnen is makkelijk, een relatie gezond houden vraagt om veel meer energie. Overwegen jij en je partner een specialist in te schakelen en samen in therapie te gaan om een oplossing te vinden? Houd er dan wel rekening mee dat er geen relatietherapie vergoeding in de HEMA Zorgverzekering is opgenomen.

geen dekking

geen dekking

  • eigen risico

    nee

  • eigen bijdrage

    nee

HEMA zorg klanten geven ons een

8.1

aanvullende informatie

Het bezoek aan een professionele hulpverlener om je problemen te bespreken, wordt bestempeld als specialistische GGZ zonder opname. Vanuit de basisverzekering en aanvullende verzekeringen biedt HEMA Zorgverzekering geen relatietherapie vergoeding. Ben je op zoek naar hulp of mogelijkheden dan kun je ook contact opnemen met de Zorgadviseur. Zij kunnen je adviseren, ook als een therapie niet vergoed wordt.

Geestelijke Gezondsheidszorg is diagnostiek en behandeling van mensen met psychische stoornissen, met als doel de geestelijke gezondheid te herstellen of te verbeteren. Deze zorg is onderverdeeld in psychologische zorg geleverd door de huisarts, generalistische basis GGZ (GBGGZ) en gespecialiseerde GGZ (SGGZ). De specialistische zorg is weer onderverdeeld in ambulante gespecialiseerde GGZ (zonder opname) en klinische gespecialiseerde GGZ (met opname). Meer informatie over GGZ en welke behandelingen en vergoedingen daaronder vallen, vind je onder GGZ. Relatietherapie vergoeding wordt niet vergoed. Dit kan ook gelden voor andere zorg, check dus altijd de verzekeringsvoorwaarden.

al onze voordelen nog even op een rijtje

  • een jaar lang 10% extra gelukskorting op bijna alles bij HEMA
  • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders
  • zowel online als telefonisch bereikbaar