Naar het overzicht
revalidatie

welke vergoeding revalidatie bieden wij?

Ben je geopereerd of heb je een ongeluk gehad? Dan helpt HEMA Zorgverzekering je weer op de been. In onze basisverzekering is een vergoeding revalidatie opgenomen om ervoor te zorgen dat je weer goed kunt bewegen of om leert te gaan met een handicap. Het enige wat je nodig hebt, is een verwijzing van een huisarts, bedrijfsarts, specialist ouderengeneeskunde of medisch specialist.

gecontracteerde zorgaanbieder:

100% vergoeding


niet-gecontracteerde zorgaanbieder:

75% vergoeding van de rekening tot maximaal 75% van de gemiddelde gecontracteerde tarieven

geen dekking

  • eigen risico

    ja

  • eigen bijdrage

    nee

HEMA zorg klanten geven ons een

8.1

aanvullende informatie

Kies je ervoor om te revalideren bij één van onze gecontracteerde zorgaanbieders? Dan wordt je revalidatie 100% vergoed. Revalidatie valt onder het eigen risico. Je kunt zelf beslissen bij welk revalidatiecentrum je aan je herstel wilt werken. Met veel revalidatiecentra hebben wij een contract afgesloten. Via de Zorgvinder vind je snel en handig een zorgaanbieder bij jou in de buurt waar je kunt werken aan je herstel.

Wanneer je besluit om met een zorgaanbieder in zee te gaan die niet door HEMA Zorgverzekering is gecontracteerd, dan heb je van tevoren toestemming van ons nodig om voor een vergoeding revalidatie in aanmerking te komen. Stuur bij je aanvraag een schriftelijke motivatie en het behandelplan van de zorgaanbieder mee. Dan nemen wij jouw verzoek in behandeling. Let op: bij een niet-gecontracteerde zorgaanbieder betaal je altijd een deel van de behandeling zelf.

In onze begrijpelijke voorwaarden lees je alles over de vergoeding revalidatie. Wil je liever advies op maat inwinnen? Onze Zorgadviseur staat voor je klaar. Wij zoeken jouw zorgvragen uit en helpen je bij het vinden van bijvoorbeeld een revalidatiecentrum dat past bij jouw persoonlijke voorkeur of de beste fysiotherapeut bij jou in de buurt.

al onze voordelen nog even op een rijtje

  • een jaar lang 10% extra gelukskorting op bijna alles bij HEMA
  • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders
  • zowel online als telefonisch bereikbaar