Naar het overzicht
second opinion

welke vergoeding second opinion bieden wij?

Wil je weten of een door een arts gestelde diagnose of voorgestelde behandeling de juiste is? Dan kun je een andere, onafhankelijke medisch specialist om een second opinion vragen. Wanneer je niet zeker bent over de diagnose van een arts, dan heb je altijd recht op de ‘tweede mening’ van een andere specialist. Vanuit de basiszorgverzekering van HEMA Zorgverzekering ontvang je een second opinion vergoeding.

gecontracteerde zorgaanbieder:

100% vergoeding

er gelden specifieke voorwaarden, lees hieronder verder


niet-gecontracteerde zorgaanbieder:

75% vergoeding van de rekening tot maximaal 75% van de gemiddelde gecontracteerde tarieven

er gelden specifieke voorwaarden, lees hieronder verder

geen dekking

  • eigen risico

    nee

  • eigen bijdrage

    nee

HEMA zorg klanten geven ons een

8.1

aanvullende informatie

Je ontvangt een second opinion vergoeding wanneer deze betrekking heeft op geneeskundige zorg zoals je deze al besproken hebt met de eerste behandelaar en je met de second opinion terugkeert naar de oorspronkelijke behandelaar. Deze blijft verantwoordelijk voor je behandeling. Voor een second opinion kun je terecht bij een huisarts, medisch specialist, verloskundige, psychotherapeut, klinisch psycholoog, GGZ-instelling of een (polikliniek van een) psychiatrische afdeling van een ziekenhuis. Deze arts dient werkzaam te zijn in hetzelfde specialisme of vakgebied als de eerste behandelaar.

HEMA Zorgverzekering heeft met verschillende zorgaanbieders een contract. Via de Zorgvinder vind je een overzicht van de zorgaanbieders waar je terechtkunt. Je hebt alleen recht op een second opinion vergoeding wanneer je vooraf een schriftelijke verwijzing van je behandelaar hebt ontvangen. Wil je meer informatie over een second opinion of wil je dat HEMA Zorgverzekering een second opinion voor je regelt? Neem dan contact op met onze Zorgadviseur. Wij helpen je graag verder.

al onze voordelen nog even op een rijtje

  • een jaar lang 10% extra gelukskorting op bijna alles bij HEMA
  • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders
  • zowel online als telefonisch bereikbaar