Naar het overzicht
staaroperatie

welke vergoeding staaroperatie bieden wij?

Goede ogen zijn van groot belang tijdens je dagelijkse bezigheden; je werk, het lezen van een krant of het kijken van een film. Naarmate we ouder worden, worden onze ogen minder. Ons zicht wordt minder scherp en we zien minder contrasten. Dit proces kan verergerd worden door staar, oftewel een vertroebeling van de ooglens. Deze aandoening is goed te behandelen middels een medische ingreep. Is er sprake van een medische noodzaak? Dan krijg je vanuit de basisverzekering een vergoeding staaroperatie.

gecontracteerde zorgaanbieder:

100% vergoeding

er gelden specifieke voorwaarden, lees hieronder verder


niet-gecontracteerde zorgaanbieder:

maximaal een vergoeding tot 1.042,94

er gelden specifieke voorwaarden, lees hieronder verder

geen dekking

  • eigen risico

    ja

  • eigen bijdrage

    nee

HEMA zorg klanten geven ons een

8.1

aanvullende informatie

De meest voorkomende vorm is ouderdomsstaar. Zoals de naam al doet vermoeden is dit een gevolg van het ouder worden. Doordat de ooglens minder helder wordt, verslechtert het gezichtsvermogen. Je scherpe zicht wordt minder, de omgeving lijkt grauwer en minder kleurrijk en er kan sprake zijn van last bij tegen- of zonlicht. Andere oorzaken van staar zijn aangeboren afwijkingen, bepaalde stofwisselingsziekten of oogaandoeningen, medicijngebruik en oorverwondingen. Is een medische ingreep noodzakelijk? Dan keren we een vergoeding staaroperatie uit.

Tijdens de ingreep wordt de ooglens, die niet goed doorzichtig is, vervangen door een kunstlens om je zicht te verbeteren. De oogarts bepaalt welke kunstlens het meest geschikt is. We keren een vergoeding staaroperatie uit wanneer deze medisch noodzakelijk is en bestemd is om op afstand weer goed te kunnen zien. Wil je zowel veraf als dichtbij weer scherp zien, dan kies je voor een multifocale lens. Net als een lens met een cilindrische correctie (torische lens) worden de meerkosten van deze lenzen niet vergoed. Voor deze lenzen geldt de eigen bijdrage.

Heb je staar, maar ervaar je geen hinder tijdens het uitoefenen van je werk of hobby’s? Dan hoef je je niet te laten behandelen. Op het moment dat staar hinderlijk wordt, moet je je huisarts vragen om een verwijzing voor een oogarts. Deze onderzoekt je ogen met een spleetlamp. Voor de vergoeding staaroperatie geldt het eigen risico. HEMA Zorgverzekering heeft verschillende zorgaanbieders gecontracteerd. Via de Zorgvinder vind je eenvoudig een aanbieder bij jou in de buurt. Ga je naar een niet-gecontracteerde zorgaanbieder? Dan ontvang je een vergoeding tot een maximumbedrag (1.042,94). Meer over de hoogte van de vergoedingen bij niet-gecontracteerde zorgaanbieders lees je in het verzekeringsreglement. Kijk altijd in de verzekeringsvoorwaarden om precies te weten wat wel en niet vergoed wordt en wat de voorwaarden zijn.

al onze voordelen nog even op een rijtje

  • een jaar lang 10% extra gelukskorting op bijna alles bij HEMA
  • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders
  • zowel online als telefonisch bereikbaar