Naar het overzicht
steunzolen

welke vergoeding steunzolen bieden wij?

Voor wie pijn of last van de voeten heeft bij bewegen, zijn orthopedische inlegzolen vaak een geschikte oplossing. Orthopedische steunzolen, ook wel correctiezolen genoemd, zijn op maat gemaakte voetbedden die de voetbogen ondersteunen. Deze worden op maat gemaakt om jouw voetprobleem te verminderen of op te lossen. Ben je op zoek naar een steunzolen vergoeding voor het ontlasten, ondersteunen en corrigeren van je voeten? Sluit dan een aanvullende verzekering af. Deze vergoeding in de aanvullende verzekering bestaat uit een maximaal bedrag voor pedicure, podologie, podotherapie en steunzolen samen.

geen dekking

aanvullend 1

gecontracteerde zorgaanbieder:

maximaal 100.- euro per kalenderjaar


niet-gecontracteerde zorgaanbieder:

geen vergoeding


aanvullend 2

gecontracteerde zorgaanbieder:

maximaal 150.- euro per kalenderjaar


niet-gecontracteerde zorgaanbieder:

geen vergoeding


aanvullend 3

gecontracteerde zorgaanbieder:

maximaal 150.- euro per kalenderjaar


niet-gecontracteerde zorgaanbieder:

geen vergoeding

  • eigen risico

    nee

  • eigen bijdrage

    nee

HEMA zorg klanten geven ons een

8.1

aanvullende informatie

Het aanmeten van steunzolen volgt vaak op advies of na een verwijzing van de huisarts, orthopeed, fysiotherapeut of sportarts. Ook kun je, bij aanhoudende klachten, zelf initiatief nemen om correctiezolen te laten aanmeten. Veelvoorkomende klachten als gevolg van voetproblemen zijn bijvoorbeeld plat- of holvoeten, eeltvorming, lies-, heup- en knieklachten en reumatische aandoeningen. Kom je in aanmerking voor orthopedische inlegzolen? Dan ontvang je mogelijk vanuit je aanvullende verzekering een gemaximeerde steunzolen vergoeding.

Vanuit de basisverzekering biedt HEMA Zorgverzekering geen steunzolen vergoeding. Wil je de kosten van deze orthopedische hulpmiddelen deels vergoed krijgen, sluit dan een aanvullende verzekering af. Let op, bij vergoeding uit de aanvullende verzekering geldt een gezamenlijk maximaal bedrag voor de vergoedingen pedicure, podologie, podotherapie en orthopedische steunzolen. Kijk altijd in de verzekeringsvoorwaarden om precies te weten wat wel en niet wordt vergoed en wat de voorwaarden zijn. Voor de aanschaf van orthopedische steunzolen geldt het eigen risico niet.

Voor het aanmeten van correctiezolen kun je terecht bij elke door HEMA Zorgverzekering gecontracteerde SEMH-gecertificeerde schoenmaker of instrumentenmaker. Welke dat zijn vind je eenvoudig via de Zorgvinder. Kies je voor een niet-gecontracteerde aanbieder? Dan vergoeden we de kosten van orthopedische steunzolen niet. Heb je na het lezen van deze informatie vragen over onze steunzolen vergoeding? Neem dan contact op met onze Zorgadviseur of neem een kijkje in onze duidelijke voorwaarden.

al onze voordelen nog even op een rijtje

  • een jaar lang 10% extra gelukskorting op bijna alles bij HEMA
  • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders
  • zowel online als telefonisch bereikbaar