Naar het overzicht
stottertherapie

welke vergoeding stottertherapie bieden wij?

Ongeveer twee miljoen mensen in Nederland hebben er dagelijks mee te maken: stotteren. Heb jij moeite met communiceren doordat je stottert? Stottertherapie kan je helpen vloeiender te spreken of leren omgaan met stotteren. Samen met een gespecialiseerde logopedist of stottertherapeut ga je op zoek naar de behandeling, die helpt bij het verminderen van je spraakprobleem. De basisverzekering vergoedt een deel van de kosten voor deze therapie.

gecontracteerde zorgaanbieder:

100% vergoeding

er gelden specifieke voorwaarden, lees hieronder verder


niet-gecontracteerde zorgaanbieder:

70% vergoeding van de rekening tot maximaal 70% van de gemiddelde gecontracteerde tarieven

er gelden specifieke voorwaarden, lees hieronder verder

geen dekking

  • eigen risico

    ja

  • eigen bijdrage

    nee

HEMA zorg klanten geven ons een

8.1

aanvullende informatie

Vloeiend spreken is het resultaat van timing en coördinatie van ademhaling in samenwerking met veel spieren en spiertjes, gestuurd door de hersenen. De oorzaak van stotteren is een combinatie van verschillende factoren. Een specifieke oorzaak is niet te noemen, maar als je stottert gaat er ergens in het spreekproces iets mis met de timing en coördinatie. Ook een gebrek aan taalvaardigheid of concentratie kan een aanleiding zijn voor stotteren. Stottertherapie is maatwerk. Een stottertherapeut ontwikkelt een behandeling-op-maat om je zo goed mogelijk te helpen bij het omgaan met je spraakprobleem en het aanleren van technieken om vloeiender te spreken.

Voor een stotterbehandeling kun je terecht bij een gespecialiseerde logopedist. Stottertherapie wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Om voor een stottertherapie vergoeding in aanmerking te komen moet de behandeling een geneeskundig doel hebben en bijdragen aan het herstel of de verbetering van de spraakfunctie. Ga je naar een logopedist die niet door ons gecontracteerd is, niet vrij toegankelijk is of wil je logopedie buiten de praktijk, dan heb je een verwijzing van je huisarts, tandarts of medisch specialist nodig. Logopedie in een school of een kinderdagverblijf kan alleen met voorafgaande toestemming van je zorgverzekeraar. Je logopedist kan deze toestemming namens jouw aanvragen bij HEMA Zorgverzekering. De Zorgvinder biedt een overzicht van de gecontracteerde logopedisten, waar je met je HEMA-zorgverzekering terecht kunt. Na verwijzing heb je recht op een vergoeding van deze zorg. Ga je naar een niet-gecontracteerde logopedist? Dan vergoeden we 70 procent van de rekening tot maximaal 70 procent van gemiddelde gecontracteerde tarieven.

al onze voordelen nog even op een rijtje

  • een jaar lang 10% extra gelukskorting op bijna alles bij HEMA
  • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders
  • zowel online als telefonisch bereikbaar