Naar het overzicht
thuisverpleging en -verzorging(wijkverpleging)

welke vergoeding thuisverpleging en -verzorging(wijkverpleging) bieden wij?

Als je thuis verpleging en verzorging nodig hebt, ontvang je vanuit je basisverzekering een vergoeding. Wel is daar een aantal voorwaarden aan verbonden. Voldoe je aan deze voorwaarden? Dan krijg je de hulp die je nodig hebt. Deze wordt vergoed door HEMA Zorgverzekering. Een geruststellende gedachte.

gecontracteerde zorgaanbieder:

100% vergoeding

er gelden specifieke voorwaarden, lees hieronder verder


niet-gecontracteerde zorgaanbieder:

75% vergoeding van de rekening tot maximaal 75% van de gemiddelde gecontracteerde tarieven

er gelden specifieke voorwaarden, lees hieronder verder

geen dekking

  • eigen risico

    nee

  • eigen bijdrage

    nee

HEMA zorg klanten geven ons een

8.1

aanvullende informatie

Bij verpleging en verzorging thuis kun je denken aan zorg die door een wijkverpleegkundige wordt geleverd bij jou thuis. Bijvoorbeeld hulp bij wassen en aankleden, wondverzorging of het toedienen van een injectie. In veel gevallen wordt deze zorg direct vergoed aan de organisatie van de wijkverpleegkundige. Ook is het mogelijk zelf verpleging en verzorging in te kopen. Wanneer je hiervoor kiest, kun je HEMA Zorgverzekering vragen een vergoeding thuiszorg te ontvangen in de vorm van een persoonsgebonden budget (PGB). Hulp in de huishouding hoort hier niet bij. Daarvoor kun je naar je gemeente.

Als je nog geen 18 jaar bent, heb je recht op verpleging en verzorging wanneer er sprake is van complexe lichamelijke klachten of een lichamelijke handicap. Ook moet er behoefte zijn aan permanent toezicht of iemand die 24 uur per dag beschikbaar is om één of meer specifieke verpleegkundige handelingen te verrichten. Denk bijvoorbeeld aan het toedienen van zuurstof. Ontvang je van de Wet langdurige zorg al een vergoeding? Dan heb je geen recht op vergoeding verpleging en verzorging thuis vanuit de basisverzekering.

Wie verpleging of verzorging nodigt heeft in zijn of haar eigen woonomgeving kan terecht bij een thuiszorgorganisatie die verpleging en verzorging in het pakket heeft. HEMA Zorgverzekering heeft met heel veel verschillende organisaties een contract gesloten. Ben je benieuwd waar je bij jou in de buurt terechtkunt? Met behulp van onze Zorgvinder vind je simpel en snel de gecontracteerde zorgaanbieders. Neem voor meer informatie contact op met onze Zorgadviseur. Die neemt alle tijd voor je en geeft je vrijblijvend antwoord en advies. Zo weet je direct waar je aan toe bent. Bekijk ook de voorwaarden en het verzekeringsreglement.

Ga je naar een zorgaanbieder waar we geen contract mee hebben, dan betaal je de zorgkosten eerst zelf. De rekening (nota, factuur) kun je bij ons declareren, als je toestemming hebt. Wij vergoeden 75% van de rekening aan jou.

al onze voordelen nog even op een rijtje

  • een jaar lang 10% extra gelukskorting op bijna alles bij HEMA
  • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders
  • zowel online als telefonisch bereikbaar