Naar het overzicht
vaccinaties

welke vergoeding vaccinaties bieden wij?

Ga je op reis naar het buitenland en is er sprake van gevaar voor bepaalde (tropische) ziekten? Vaccinaties of geneesmiddelen helpen je tijdens en na een prachtige reis vervelende verrassingen of klachten te voorkomen. Net als de vergoeding griepprik, bieden we vanuit de aanvullende verzekeringen een vergoeding van preventie bij reizen naar het buitenland. In verschillende reisbestemmingen komen (tropische) infectieziekten voor, waar je je tegen kunt laten inenten of geneesmiddelen voor kunt slikken. Voordat je op reis gaat, dien je dan een inenting te nemen of geneesmiddelen in te nemen om je te beschermen tegen ziektes in het buitenland. De vergoedingen voor consulten, inentingen, geneesmiddelen en (herhalings)recepten worden opgeteld tot het vermelde maximumbedrag is bereikt. Dit maximumbedrag is per kalenderjaar: 150-. Hiervoor dien je een aanvullende verzekering af te sluiten.

geen dekking

aanvullend 1

maximale vergoeding per kalenderjaar 100,-. vergoeding voor consulten bij een erkende arts, inentingen, geneesmiddelen en (herhalings)recepten in verband met preventie bij een reis naar het buitenland.


aanvullend 2

maximale vergoeding per kalenderjaar 100,-. vergoeding voor consulten bij een erkende arts, inentingen, geneesmiddelen en (herhalings)recepten in verband met preventie bij een reis naar het buitenland.


aanvullend 3

maximale vergoeding per kalenderjaar 150,-. vergoeding voor consulten bij een erkende arts, inentingen, geneesmiddelen en (herhalings)recepten in verband met preventie bij een reis naar het buitenland.

  • eigen risico

    nee

  • eigen bijdrage

    nee

HEMA zorg klanten geven ons een

8.1

aanvullende informatie

Je krijgt, afhankelijk van de gekozen aanvullende verzekering, een maximale vergoeding per kalenderjaar voor preventieve vaccinaties voor het buitenland. Zelfzorgmiddelen en inentingen tegen Hepatitis A en Hepatitis B in verband met beroep of opleiding worden niet vergoed. Wil je meer weten over het vergoeden van vaccinaties? Neem dan contact op met de zorgadviseur. Lees ook altijd de verzekeringsvoorwaarden door om precies te weten wat wel en niet wordt vergoed en wat de voorwaarden zijn.

het consult plaatsvindt bij een door de zorgverzekeraar erkende arts, de geneesmiddelen zijn voorgeschreven of de inenting wordt toegediend door een door de zorgverzekeraar erkende arts. Welke artsen dat zijn, kan je vinden via onze zorgvinder. Of als het geneesmiddel geleverd wordt door een apotheek of apotheekhoudend huisarts.

al onze voordelen nog even op een rijtje

  • een jaar lang 10% extra gelukskorting op bijna alles bij HEMA
  • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders
  • zowel online als telefonisch bereikbaar