Naar het overzicht
verbandmiddelen

welke vergoeding verbandmiddelen bieden wij?

Bij langdurig gebruik van verbandmiddelen kunnen de kosten flink oplopen. Heb je een ernstige aandoening, waarbij een langdurige behandeling in de thuissituatie noodzakelijk is? Dan keren we onder bepaalde voorwaarden ten laste van de basisverzekering een vergoeding verbandmiddelen uit. Het eigen risico is wel van toepassing.

gecontracteerde zorgaanbieder:

100% vergoeding

er gelden specifieke voorwaarden, lees hieronder verder


niet-gecontracteerde zorgaanbieder:

75% vergoeding van de rekening tot maximaal 75% van de gemiddelde gecontracteerde tarieven

er gelden specifieke voorwaarden, lees hieronder verder

geen dekking

  • eigen risico

    ja

  • eigen bijdrage

    nee

HEMA zorg klanten geven ons een

8.1

aanvullende informatie

Je hebt recht op een vergoeding verbandmiddelen in het geval van een ernstige aandoening, waarbij langdurige medische behandeling met deze middelen is aangewezen in de thuissituatie. Om een verbandmiddelen vergoeding aan te vragen moet de specialist die je behandelt voor de meeste verbandmiddelen een aanvraagformulier invullen.

Ga je met een door jouw behandelend arts of verpleegkundig specialist ingevuld aanvraagformulier naar een gecontracteerde leverancier? Dan heb je geen toestemming nodig van HEMA Zorgverzekering voor een vergoeding verbandmiddelen. De leveranciers, zoals apotheken en andere medische speciaalzaken, waar wij een contract mee hebben gesloten vind je eenvoudig met behulp van de Zorgvinder. Wanneer je kiest voor een niet-gecontracteerde leverancier, heb je vooraf toestemming van ons nodig. De hoogte van de vergoeding kan anders zijn als je kiest voor een niet-gecontracteerde leverancier. Voor het aanvragen van toestemming, stuur je het ingevulde aanvraagformulier van de behandelend specialist en de offerte van de leverancier naar ons op en wij gaan direct voor je aan de slag. Kijk voor meer informatie in onze verzekeringsvoorwaarden.

In sommige gevallen wordt soms ook verbandkleding vergoed. Denk hierbij aan ernstige huidaandoeningen, waarbij grotere huidoppervlakten lokaal behandeld worden op indicatie. Kijk altijd in de verzekeringsvoorwaarden om precies te weten wat wel en niet wordt vergoed en wat de voorwaarden zijn of bel met de Zorgadviseur. Ook voor het vergoeden van verbandkleding heb je vooraf onze toestemming nodig. Stuur het door de behandelend dermatoloog, kinderarts of verpleegkundig specialist ingevulde aanvraagformulier naar ons toe en voeg de offerte van de leverancier waar je de verbandkleding wilt aanschaffen bij. We laten je zo snel mogelijk weten of je een vergoeding verbandmiddelen ontvangt. Voor een verbandmiddelenvergoeding geldt het eigen risico.

al onze voordelen nog even op een rijtje

  • een jaar lang 10% extra gelukskorting op bijna alles bij HEMA
  • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders
  • zowel online als telefonisch bereikbaar