Naar het overzicht
verbandschoenen

welke vergoeding verbandschoenen bieden wij?

Pijnlijke voeten beperken je flink in je dagelijkse doen en laten. Wanneer je na een operatie, door wonden, huidproblemen, diabetes of artritis (tijdelijk) geen gewone schoenen kunt dragen, maar toch mobiel wilt blijven, zijn verbandschoenen een comfortabele oplossing voor voetproblemen. De schoenen ontlasten en beschermen je voeten, zodat je ondanks je klachten toch kunt blijven bewegen. Heb je voor jouw voet of voeten speciale schoenen nodig? Vanuit de basisverzekering ontvang je in bepaalde gevallen een vergoeding voor deze zorg.

dekking

voor bepaalde hulpmiddelen geldt een maximale vergoeding of een eigen bijdrage.

geen dekking

  • eigen risico

    ja

  • eigen bijdrage

    ja

HEMA zorg klanten geven ons een

8.1

aanvullende informatie

Verbandschoenen zijn gemaakt van zacht en soepel materiaal om pijn aan je voeten na een operatie of bij ernstige voetproblemen te verminderen en het herstel te versnellen. De schoenen hebben een klittenband-, rits- of vetersluiting en een grote instap, zodat de je deze gemakkelijk zelf kunt aan- en uittrekken. Er zijn verschillende modellen en uitvoeringen - zo zijn de schoenen verkrijgbaar in lage en hoge varianten in diverse breedtematen - bedoeld voor het binnenshuis en buiten de deur dragen van het schoeisel. Vragen jouw voeten om specifieke aanpassingen van de schoenen? Dan is het mogelijk de schoenen op maat te laten maken voor meer comfort en een sneller herstel.

Vanuit de basisverzekering kun je een vergoeding ontvangen voor verbandschoenen. Ga je naar een gecontracteerde leverancier? Dan heb je vooraf geen toestemming van ons nodig voor deze zorg. Met de toelichting van je medisch specialist kun je direct terecht bij een gecontracteerde zorgaanbieder. Via de Zorgvinder vind je de leveranciers die wij hebben gecontracteerd voor deze zorg. De leverancier bepaalt aan de hand van wettelijke criteria of je voor een vergoeding in aanmerking komt. Kies je voor een niet-gecontracteerde leverancier? Dan heb je vooraf wel toestemming van HEMA nodig. Hiervoor vragen we je om een toelichting van je medisch specialist. Ook moet deze leverancier SEMH-gecertificeerd zijn.

Voor deze zorg keren we een maximaal bedrag uit. Vallen de kosten voor de aanschaf van verbandschoenen hoger uit, dan zijn deze meerkosten voor eigen rekening. Op de aanschaf van verbandschoenen is het eigen risico van toepassing. Ook kan er een eigen bijdrage gelden. Voor verbandschoenen is geen vergoeding beschikbaar via aanvullende verzekeringen. Kijk altijd in de verzekeringsvoorwaarden om precies te weten wat wel en niet wordt vergoed en wat de voorwaarden zijn of neem voor meer informatie contact op met de Zorgadviseur.

al onze voordelen nog even op een rijtje

  • een jaar lang 10% extra gelukskorting op bijna alles bij HEMA
  • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders
  • zowel online als telefonisch bereikbaar