Naar het overzicht
verpleeghuis

welke vergoeding verpleeghuis bieden wij?

In bepaalde situaties kan het voorkomen dat je hulp nodig hebt op het gebied van verpleging en opvang, zonder dat opname in het ziekenhuis noodzakelijk is. Op het moment dat je huisarts het niet medisch verantwoord vindt om je thuis te laten verblijven, kan in overleg bepaald worden dat je wordt opgenomen in een eerstelijns verblijf. Voor het verblijf in een verpleeghuis, herstellingsoord of zorghotel heb je onder bepaalde voorwaarden recht op een vergoeding verpleeghuis vanuit de basisverzekering.

gecontracteerde zorgaanbieder:

100% vergoeding


niet-gecontracteerde zorgaanbieder:

75% vergoeding van de rekening tot maximaal 75% van de gemiddelde gecontracteerde tarieven

  • eigen risico

    nee

  • eigen bijdrage

    nee

HEMA zorg klanten geven ons een

8.1

aanvullende informatie

In een eerstelijns verblijf word je geholpen bij je herstel, zodat je snel weer zelfstandig thuis kunt wonen. Je hebt recht op opname en verblijf, 24 uur per dag, in een verpleeghuis. Hier vallen ook de bijbehorende noodzakelijke verpleging, verzorging en paramedische zorg onder. De maximale periode voor de vergoeding verpleeghuis is 1095 dagen. Een onderbreking van je verblijf tot maximaal dertig dagen wordt niet meegeteld. Onderbreek je je verblijf voor weekend- of vakantieverlof? Dan tellen we deze dagen wel mee voor de berekening van de maximale verblijfsduur.

Voor een vergoeding verpleeghuis heb je toestemming van HEMA Zorgverzekering nodig als het verblijf langer dan zes maanden duurt. Je hoofdbehandelaar - bijvoorbeeld je huisarts of medisch specialist - kan dit voor je regelen. De zorgverzekeraar vraagt je vóóraf om een schriftelijke verwijzing of indicatie van je hoofdbehandelaar. Wil je weten of je voor een vergoeding in aanmerking komt? Neem dan contact op met de Zorgadviseur.

HEMA Zorgverzekering heeft met een groot aantal eerstelijns verblijven een contract gesloten. Maak gebruik van de Zorgvinder om een verpleeghuis bij jou in de buurt te vinden. Kies je voor een niet-gecontracteerde zorgaanbieder? Dan vergoeden we 75% van de rekening tot maximaal 75% van de gemiddelde gecontracteerde tarieven. Kijk altijd in de verzekeringsvoorwaarden om precies te weten wat wel en niet wordt vergoed en wat de voorwaarden zijn - zo ook voor de vergoeding verpleeghuis.

al onze voordelen nog even op een rijtje

  • een jaar lang 10% extra gelukskorting op bijna alles bij HEMA
  • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders
  • zowel online als telefonisch bereikbaar