Deze maand uitgelicht: caravanverzekering

Het voorjaar is begonnen en de temperaturen worden aangenamer. Dat betekent dat het tijd is om de caravan uit de stalling of de schuur te halen. Maar hoe zit het eigenlijk met de verzekering voor de caravan? In hoeverre is de inboedel hiervan ook verzekerd?

Wanneer je een verzekering bij HEMA afsluit voor je caravan ben je standaard WA + Volledig Casco verzekerd. De belangrijkste verzekerde risico’s hiervan zijn:

  • Botsen, omslaan, van de weg of te water raken
  • Brand, ontploffing, zelfontbranding
  • Een andere plotseling en onvoorzien van buiten komende gebeurtenis

Waar ben ik verzekerd?

Het gehele jaar door is je caravan verzekerd in Nederland, België en Luxemburg. In Duitsland ben je verzekerd tot 100 kilometer vanaf de Nederlandse grens.

En hoe zit het dan in de rest van Europa? Dat is heel helder. Tot maximaal zes maanden per jaar is je caravan verzekerd in de rest van Europa. En ook op de Azoren, de Canarische eilanden en in Madeira, Algerije, Egypte, Israel, Libanon, Libië, Marokko, Syrië, Tunesië en heel Turkije. En tot slot, wat ook goed is om te weten: wanneer je met je caravan onderweg bent tussen deze landen, ben je ook gewoon verzekerd.

Extra zuinig op je nieuwe caravan

Heb je net een nieuwe caravan gekocht? Dan ben je daar natuurlijk extra zuinig op. Een aanvullende verzekering voor tien jaar nieuwwaarde zou dan een goede verzekering voor jou kunnen zijn. Het houdt namelijk in dat je jouw caravan tien jaar lang tegen de volledige nieuwwaarde verzekerd. Deze verzekering kan je echter alleen afsluiten wanneer je caravan niet ouder dan twee jaar is.

Naast deze aanvullende verzekering, kan je de verzekering voor je caravan zo compleet mogelijk maken als je zelf wilt. Zo kan je bijvoorbeeld ook een hagel-, inboedel-, accessoires-, of voortent-of luifelverzekering afsluiten voor je caravan.

De inboedelverzekering

Is mijn inboedel dan ook verzekerd? Ja, de spullen die van jou en je gezinsleden zijn én niet standaard in je caravan of voortent zitten, worden vergoed. Dit is bijvoorbeeld je gereedschap, de koelkast, het fornuis en de oven, meubels, lampen en de verwarming. De inboedelverzekering dekt tot een maximaal bedrag van €5.000,-.

Het is belangrijk de verzekering zo goed mogelijk af te stemmen op je wensen en zo compleet mogelijk te maken als je zelf wilt. Dan kan je vervolgens met een gerust hart op vakantie gaan!

Lees je graag meer over je caravanverzekering? Bekijk dan het artikel ‘caravanverzekering: wat is de aanvulling op je autoverzekering?’

terug naar overzicht

bereken je premie