Hondenbaasjes meer bewust

Honden hebben vaker iets onder de leden, kunnen minder hebben en zijn minder voorzichtig dan katten. Hierdoor zijn baasjes meer bewust van hun verantwoordelijkheid en durven daarom minder risico’s te nemen. De kosten bij een dierenarts voor honden zijn hoger dan voor een kat. Honden zijn vaak groter en zwaarder, hierdoor hebben ze meer medicijnen nodig. Bij behandeling voor een gebroken poot betaal je voor een hond al snel € 700,-, terwijl je voor een zelfde behandeling bij een kat rond de € 600,- kwijt bent.

Dierenverzekering

Is jouw hond ook een beetje eigenwijs en onhandig? Dan is het verstandig om een verzekering voor je hond af te sluiten, dit is uiteraard ook mogelijk voor jouw kat. Maar waar moet je opletten bij het afsluiten van een dierenverzekering? Dit zijn de drie belangrijkste punten:

  • de premie, deze kan namelijk per dier verschillen. De premie bereken je hier heel gemakkelijk
  • de basisdekking, hierin wordt al erg veel vergoed. Voor een compleet overzicht klik je hier.
  • eigen bijdrage, deze is per declaratie bij HEMA € 45,-
  • eigen risico, deze is voor de basisverzekering 15% en voor de aanvullende verzekering 50%

Bij HEMA verzekeringen is alles in gewone-mensentaal uitgelegd en weet je precies waar je aan toe bent met je hond of kat. Zo is bijvoorbeeld in één oogopslag te zien wat gedekt wordt in het basispakket en wat in het aanvullende pakket zit. Op deze manier voorkom je onverwachte hoge kosten.

bereken je premie