past je reisverzekering bij je vakantieplannen?

Wordt het Portugal, Italië of Thailand? Aan het begin van het jaar denken veel mensen na over de mogelijke bestemmingen die zij dit jaar willen bezoeken. Verre bijzondere reizen, een kort weekendje weg of wintersport. Hoe weet je welke reisverzekering het beste aansluit bij jouw reisplannen?

verre reizen

Afhankelijk van het land waar je naartoe gaat, kan je je reisverzekering en eventuele dekkingen afstemmen op jouw vakantieplannen. Voor reizen buiten Europa heb je naast de standaard dekking ook een werelddekking nodig. Ga je tijdens de vakantie duiken, raften of een andere sport beoefenen die valt onder ‘gevaarlijke/actieve sport’, dan is het raadzaam om na te kijken of dit wordt gedekt in de basisverzekering. Let ook op of de medische hulp in het buitenland is inbegrepen, vaak geldt er een maximum aan medische kosten.

weekendje weg

Een weekendje weg in Nederland valt onder je reisverzekering, mits je minimaal een overnachting geboekt hebt. Met een doorlopende reisverzekering zijn de weekendjes weg automatisch gedekt. Heb je geen doorlopende reisverzekering, zorg dan dat je een kortlopende verzekering afsluit voor het weekendje weg. Gaat u voor een dag naar het buitenland? Dan bent u gewoon verzekerd. Ook als u niet in het buitenland gaat overnachten.

wintersport

Tijdens de wintersport gebruik je vaak dure spullen en loop je meer risico’s op ongevallen dan bij een strandvakantie. Niet alle reisverzekeringen dekken de kosten automatisch. De basis zorgverzekering vergoedt de kosten voor spoedeisende hulp tot een maximaal in Nederland geldend tarief. Kies daarom voordat je op wintersport gaat voor een dekking ‘wintersport’ en ‘geneeskundige kosten’, dan ben je tijdens je vakantie goed verzekerd. Heb je een doorlopende reisverzekering? Dan zit wintersport vaak al standaard in de dekking.

doorlopende reisverzekering of kortlopende reisverzekering?

Een kortlopende reisverzekering loopt precies van de dag waarop je weggaat tot de dag waarop je terugkomt. Deze loopt automatisch af en is aan te passen aan het soort vakantie. Een doorlopende reisverzekering wordt één keer per jaar afgesloten en is per vakantie tussentijds aan te passen als er een bepaald soort dekking nodig is. Een doorlopende reisverzekering is vaak voordeliger als je meerdere keren per jaar op vakantie gaat of langer dan 21 dagen achter elkaar.

eigen vervoer

Ga je met eigen vervoer op reis, dan is het raadzaam om een dekking af te sluiten voor hulpverlening en een vervangend vervoermiddel bij een ongeval, pech of diefstaf. De aanvullende verzekering dekt bijvoorbeeld ook extra verblijfkosten indien nodig.

annulering

Als je de vakantie lang van tevoren hebt geboekt, is het handig om een annulering bij de reisverzekering af te sluiten. Bij dringende redenen, zoals ziekte of werkeloosheid wordt de verzekerde reissom of overige reistijd bij vroegtijdige terugkeer vergoed.

terug naar overzicht Bereken Premie