reizen en het Coronavirus: alle tips op een rijtje

We mogen weer (beperkt) op vakantie. Al is het niet zo onbezorgd als we gewend waren, want het coronavirus is nog volop aanwezig. Wie gaat, moet zich goed voorbereiden. Vóórdat je een vakantie boekt of van huis vertrekt is het verstandig te weten waar je aan toe bent, mocht het reisadvies bijvoorbeeld ineens veranderen, of als je ziekteverschijnselen op je vakantiebestemming krijgt. Zo kun je toch genieten van je welverdiende rust.

Hieronder vind je een aantal veelgestelde vragen over reizen in coronatijden met een HEMA Reisverzekering.

wat doe je voordat je op reis gaat?

Controleer vlak voor je vertrek de laatste informatie op https://www.nederlandwereldwijd.nl/.

ben je verzekerd als je naar een gebied reist waar het reisadvies oranje of rood is?

Je bent dan beperkt verzekerd. De reisverzekering dekt schade als dat komt door een onverwachte gebeurtenis. Wat betekent dat schade door Corona dan niet is gedekt. Je kunt natuurlijk wel een beroep doen op de reisverzekering als de schade niet door Corona komt.

ben je verzekerd als je de vakantie annuleert vanwege een negatief reisadvies?

Nee, als je jouw reis wilt annuleren vanwege een negatief reisadvies, dan is dat niet gedekt met de HEMA annuleringsverzekering. Ook niet als er vanwege het Coronavirus (COVID-19) een negatief reisadvies geldt voor jouw vakantiebestemming.

als je in een gebied bent waar het reisadvies is veranderd naar oranje of rood, ben je dan niet meer verzekerd?

Dit hangt af van de situatie en de mogelijkheden die er zijn. We proberen jou zo goed mogelijk te helpen. Neem in zo’n situatie contact op met onze alarmcentrale +31 (0)71 364 18 32. Als je een pakketreis hebt geboekt, neem dan contact op met je touroperator.

ben je ziek geworden door Corona in het buitenland, zijn medische kosten dan verzekerd?

Raak je tijdens je vakantie ernstig ziek door Corona, dan is het mogelijk dat je zorgverzekering niet altijd (volledig) de kosten van medische behandelingen in het buitenland vergoedt. Kies je bij je reisverzekering voor de aanvullende dekking ‘medische kosten’, dan is er dekking voor de noodzakelijke medische kosten die jouw Nederlandse ziektekostenverzekering niet vergoedt. Let op! deze dekking geldt niet bij schade door Corona in een reisgebied met code oranje of rood.

als je ziek bent geworden door Corona in Nederland vóórdat je op vakantie gaat, wat is dan verzekerd?

Ben je ernstig ziek geworden in Nederland door Corona, en kun je daardoor niet op vakantie, dan zijn de annuleringskosten gedekt met de HEMA annuleringsverzekering. Sluit daarom op tijd deze annuleringsverzekering af als aanvulling op jouw HEMA reisverzekering.

ben je op vakantie met je familie en is iemand ernstig ziek geworden of komen te overlijden door Corona?

Dan kan de terugreis van je familie flink wat geld kosten. Met de HEMA reisverzekering ben je gedekt voor hulp door onze alarmcentrale. En mocht je de HEMA ‘annuleringsverzekering’ hebben, dan krijg je de niet gebruikte vakantiedagen terugbetaald. Let op! deze dekking geldt niet bij schade door Corona in een reisgebied met code oranje of rood.

ben je verzekerd als een familielid ernstig ziek wordt door Corona of komt te overlijden

Als een familielid in de 1ste of 2e graad ernstig ziek wordt of komt te overlijden door Corona, dan zijn de kosten die je hebt gemaakt als je reis niet door kan gaan gedekt met de HEMA annuleringsverzekering.

ben je verzekerd als je voor volgend jaar een reis boekt naar een gebied wat nu oranje is?

Als de reis volgend jaar niet door gaat i.v.m. een negatief reisadvies, dan is er geen dekking vanuit de annuleringsverzekering. Je kunt wel een beroep doen op annuleringsverzekering als de reis om een andere reden niet door gaat.

terug naar overzicht

Bereken Premie