Naar het overzicht
gebitsprothese

welke vergoeding gebitsprothese bieden wij?

Een vergoeding kunstgebit om te blijven lachen Bij langdurige gebitsklachten kan een gebitsprothese een welkome oplossing zijn. Een kunstgebit (gebitsprothese) vervangt de eigen tanden en kiezen. Kiezen voor een kunstgebit of een gedeeltelijk kunstgebit is geen gemakkelijke stap, toch is het soms de beste manier om van gebitsproblemen af te komen. Door de uitstekende kwaliteit is de prothese bijna niet van echt te onderscheiden. Vanuit de basisverzekering ontvang je bij HEMA Zorgverzekering in bepaalde situaties een vergoeding gebitsprothese.

gecontracteerde zorgaanbieder

75% vergoeding volledige prothese en 25% eigen bijdrage

Geen vergoeding gedeeltelijke prothese


niet-gecontracteerde zorgaanbieder

75% vergoeding van de rekening, tot maximaal 75% van het gemiddelde gecontracteerde tarief

tandarts 1

100% vergoeding controles

80% vergoeding overige behandelingen samen tot 250,-

80% vergoeding van de eigen bijdrage bij volledige prothese tot 250,-

geen vergoeding orthodontie


tandarts 2

100% vergoeding controles

80% vergoeding overige behandelingen samen tot 500,-

80% vergoeding van de eigen bijdrage bij volledige prothese tot 500,-

geen vergoeding orthodontie


tandarts 3

100% vergoeding controles

80% vergoeding overige behandelingen samen tot 750,-

80% vergoeding van de eigen bijdrage bij volledige prothese tot 750,-

geen vergoeding orthodontie

mogelijke vergoeding van de eigen bijdrage bij volledige prothese

  • eigen risico

    ja

  • eigen bijdrage

    ja

HEMA zorg klanten geven ons een

8.3

aanvullende informatie

De basisverzekering dekt een een volledige gebitsprothese. Wel geldt een eigen bijdrage. In de verzekeringsvoorwaarden lees je welke eigen bijdrage van kracht is. Ook onze Zorgadviseur kan je helpen bij het inzichtelijk krijgen van de vergoeding gebitsprothese en de kosten van een gebitsprothese.

Besluit je tandarts een volledige, uitneembare prothese voor de boven- en/of onderkaak te maken en zijn de kosten meer dan 700.- per kaak? Dan heb je vooraf toestemming nodig van je zorgverzekeraar voor een vergoeding gebitsprothese. Ook wanneer de prothese die je nu draagt binnen zes jaar na levering wordt vervangen is het nodig eerst toestemming te vragen. In het geval van grote behandelingen, raden we je aan een begroting op te vragen bij je tandarts. Op basis van de specificatie kun je dan zelf nagaan welke kosten vergoed worden en welke kosten je zelf dient te betalen.

Heb je je eigen tanden en kiezen nog, maar niet voldoende om prettig te kunnen eten en praten? Dan kun je kiezen voor een gedeeltelijke gebitsprothese. Hiermee wordt niet alleen je beet hersteld, maar worden ook de functies van de mond verbeterd. Bovendien beschermt een gedeeltelijke prothese het restgebit. De basisverzekering kent geen vergoeding gedeeltelijke gebitsprothese, alleen voor een volledige prothese keren we een vergoeding gebitsprothese uit. Onze tandartsverzekering dekt tandheelkunde voor een maximumbedrag per kalenderjaar. Met een begroting voor een gedeeltelijke gebitsprothese kun je zien hoe veel je nog zelf moet betalen. Kijk altijd in de verzekeringsvoorwaarden om precies te weten wat wel en niet wordt vergoed en wat de voorwaarden zijn.

al onze voordelen nog even op een rijtje

  • een jaar lang 10% extra gelukskorting op bijna alles bij HEMA
  • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders
  • zowel online als telefonisch bereikbaar