Naar het overzicht
plastische chirurgie

welke vergoeding plastische chirurgie bieden wij?

Aangeboren afwijkingen of verminkingen kunnen dankzij de deskundigheid van een plastisch chirurg hersteld worden. In de basisverzekering is voor een beperkt aantal gevallen een vergoeding plastische chirurgie opgenomen. In de verzekeringsvoorwaarden lees je alles over de voorwaarden en wat wel en niet vergoed wordt. Deze behandelingen vallen ook onder het eigen risico.

gecontracteerde zorgaanbieder:

100% vergoeding

er gelden specifieke voorwaarden, lees hieronder verder


niet-gecontracteerde zorgaanbieder:

75% vergoeding van de rekening tot maximaal 75% van de gemiddelde gecontracteerde tarieven

er gelden specifieke voorwaarden, lees hieronder verder

geen dekking

  • eigen risico

    ja

  • eigen bijdrage

    nee

HEMA zorg klanten geven ons een

8.1

aanvullende informatie

Je hebt recht op een vergoeding plastische chirurgie als je kampt met afwijkingen in het uiterlijk waardoor je lichamelijk niet goed kunt functioneren of bij verminkingen die het gevolg zijn van ziekte, een ongeval of een geneeskundige ingreep. Vanuit de basisverzekering ontvang je daarnaast een plastische chirurgie vergoeding als sprake is van bepaalde aangeboren misvormingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan lip-, kaak- en gehemeltespleten. Bij vastgestelde transseksualiteit wordt correctie van de primaire geslachtskenmerken vergoed.

Ook in het geval van verslapte of verlamde bovenoogleden, die het gevolg zijn van een aangeboren afwijking of door een bij de geboorte aanwezige chronische aandoening, keren we een plastische chirurgie vergoeding uit. Zorgen de verslapte of verlamde bovenoogleden voor een ernstige beperking van het zicht? Dan kom je eveneens in aanmerking voor een vergoeding plastische chirurgie.

Om voor een vergoeding plastische chirurgie in aanmerking te komen, heb je een schriftelijke verwijzing van je huisarts of medisch specialist nodig. Ook moet HEMA Zorgverzekering vooraf toestemming verlenen voor de behandeling. Je kunt terecht bij elke medisch specialist die verbonden is aan een ziekenhuis of zelfstandig behandelcentrum. Via de Zorgvinder ontdek je eenvoudig met welke zorgaanbieders wij een zorgcontract gesloten hebben. Ga je naar een niet-gecontracteerde aanbieder? Dan wordt 75% van de rekening tot maximaal 75% van gemiddelde gecontracteerde tarieven vergoed. Deze lees je terug in ons verzekeringsreglement en de verzekeringsvoorwaarden. Of neem contact op met onze Zorgadviseur voor meer informatie.

al onze voordelen nog even op een rijtje

  • een jaar lang 10% extra gelukskorting op bijna alles bij HEMA
  • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders
  • zowel online als telefonisch bereikbaar