woon­verzekering berekenen

verzeker je goed en simpel, binnen 3 minuten

HEMA woonverzekering berekenen

woonverzekering berekenen: goed verzekerd

Thuis, daar wil je zorgeloos genieten van heerlijk wonen. Daarom doen wij er alles aan om ervoor te zorgen dat jij hier ook echt tot rust komt. Met onze woonverzekering is jouw huis goed en simpel verzekerd tegen schade. Ben je benieuwd naar de kosten van een woonhuisverzekering? We leggen je graag uit hoe we de premie van jouw woonverzekering berekenen.

wat is jouw woonsituatie?

bereken je premie

verzekering huis berekenen

Net als elke woning is ook elke woonverzekering anders. Want waar je ook woont, de risico’s op schade verschillen per huis. Daarom hebben we voor het berekenen van de premie voor je woonverzekering eerst wat belangrijke gegevens nodig. Woon je in een nieuwbouwwoning of juist in een klassiek pand en wat is jouw gezinssituatie? Je begrijpt: een appartement verzekeren vraagt om een andere berekening dan het verzekeren van een vrijstaand huis. Voor het berekenen van de premie voor jouw huis spelen onderstaande factoren een belangrijke rol.

woonverzekering berekenen: jouw premie

Niet alleen het soort woning is van invloed op jouw premie, ook kijken we bijvoorbeeld naar wáár je woont. In een drukke stad is de kans op inbraak of schade door een ondergelopen kelder over het algemeen groter dan in een gemoedelijk dorp. Op woonadressen in steden als Amsterdam, Rotterdam, Den Haag of Utrecht betaal je daarom gemiddeld een hogere premie voor de verzekering voor een huis dan elders in het land.

zo berekenen we jouw woonverzekering

- jouw adres

Wonen in de stad is praktisch en gezellig, maar brengt meer risico’s met zich mee. Voor het berekenen van de premie van jouw woonverzekering kijken we daarom eerst naar jouw adres.

- type woning

Elk type woning heeft zo z’n eigen schaderisico’s. En dat zie je terug bij het berekenen van de premie voor je woonverzekering. Of je nu in een rijtjeshuis of vrijstaande villa woont; wij zorgen ervoor dat jij op maat en gepast verzekerd bent.

- soort dakbedekking

Heb je dakpannen op het dak van jouw huis liggen? Dan ben je over het algemeen goed beschermd tegen schaderisico’s. Een woning met een rieten dak daarentegen, dat verzekeren we niet. In dat geval tonen we geen premie.

- bouwjaar

Een nieuwbouwwoning, die voldoet aan alle moderne bouw- en veiligheidseisen, is veiliger dan een oud, traditioneel pand. Het bouwjaar van jouw thuis speelt daarom ook een rol bij een woonverzekering afsluiten.

dekking opstalverzekering: huis verzekerd

Onze all-risk woonverzekering biedt je alle zekerheid voor een scherpe prijs. Bij het afsluiten van deze verzekering kun je kiezen voor twee basisdekkingen: de opstalverzekering en inboedelverzekering. Met de opstalverzekering bescherm je jouw huis tegen schade door bijvoorbeeld brand, storm, inbraak en wateroverlast. Laat ons direct online jouw woonverzekering berekenen en ontdek hoe wij voor een kleine prijs jouw meest waardevolle bezit goed en simpel verzekeren.

dekking inboedelverzekering: thuis verzekerd

Natuurlijk kun je ook jouw kostbare spullen verzekeren. Hiervoor sluit je een inboedelverzekering af. Deze verzekering dekt schade aan waardevolle spullen in huis. Heb je een huurwoning of woon je in een appartementencomplex met een VvE? Dan neemt vaak de huiseigenaar of VvE de opstalverzekering voor rekening. Om compleet verzekerd te zijn heb je dan mogelijk aan een inboedelverzekering genoeg. Dit geef je zelf aan bij jouw woonverzekering berekenen. Liever elk risico vermijden? Sluit dan ook een opstalverzekering af en voorkom dat je onderverzekerd bent.

wat is jouw woonsituatie?

bereken je premie

Heb je een vraag? Stel deze aan onze digitale assistent!