Naar het overzicht
kunstgebit

welke vergoeding kunstgebit bieden wij?

Een vergoeding kunstgebit om te blijven lachen Een glimlach is goud waard. Maar wat als je je eigen tanden en kiezen niet meer kunt behouden? Gelukkig is er dan de mogelijkheid een gebitsprothese te laten maken. Je probeert natuurlijk zo lang mogelijk je eigen gebit gezond te houden. Toch kan het gebeuren dat je door gebitsproblemen geen andere oplossing meer hebt. Omdat wij weten hoe belangrijk een goed gebit is, bieden we een vergoeding kunstgebit (gebitsprothese) vanuit de basisverzekering.

gecontracteerde zorgaanbieder

75% vergoeding volledige prothese en 25% eigen bijdrage

Geen vergoeding gedeeltelijke prothese


niet-gecontracteerde zorgaanbieder

75% vergoeding van de rekening, tot maximaal 75% van het gemiddelde gecontracteerde tarief

tandarts 1

100% vergoeding controles

75% vergoeding overige behandelingen samen tot 250,-

75% vergoeding van de eigen bijdrage bij volledige prothese tot 250,-

geen vergoeding orthodontie


tandarts 2

100% vergoeding controles

75% vergoeding overige behandelingen samen tot 500,-

75% vergoeding van de eigen bijdrage bij volledige prothese tot 500,-

geen vergoeding orthodontie


tandarts 3

100% vergoeding controles

75% vergoeding overige behandelingen samen tot 752,-

75% vergoeding van de eigen bijdrage bij volledige prothese tot 752,-

geen vergoeding orthodontie

mogelijke vergoeding van de eigen bijdrage bij volledige prothese

  • eigen risico

    ja

  • eigen bijdrage

    ja

HEMA zorg klanten geven ons een

8.1

aanvullende informatie

De overgang van je eigen tanden naar een gebitsprothese is een grote stap. Op emotioneel gebied, maar ook qua ingreep. Op het moment dat een behandeling noodzakelijk is - bijvoorbeeld vanwege aanhoudende kaakontstekingen of de algehele hygiëne van je mond - is het een fijne gedachte dat je op je zorgverzekering kunt rekenen. Naast een vergoeding van het kunstgebit, helpt je tandarts je bij het zo soepel mogelijk laten verlopen van de overgang van je eigen tanden naar een gebitsprothese.

Vanuit de basisverzekering worden veel kosten rondom gebitsprotheses grotendeels gedekt. Zo geldt voor het plaatsen van een volledig kunstgebit een vergoeding van 75%. Voor deze ingreep heb je in sommige gevallen vooraf toestemming van HEMA Zorgverzekering nodig. Bijvoorbeeld wanneer de kosten van een volledige en uitneembare prothese voor de boven- of onderkaak meer dan 750,- per kaak bedragen. Ook heb je toestemming nodig voor een vergoeding kunstgebit of gebitsprothese als de volledige uitneembare prothese voor de boven- en/of onderkaak die je nu draagt binnen zes jaar na levering wordt vervangen. Bij verschillende ingrepen betaal je een eigen bijdrage. Kijk altijd in de verzekeringsvoorwaarden om precies te weten wat wel en niet wordt vergoed en wat de voorwaarden zijn of neem voor meer informatie contact op met de Zorgadviseur.

Besluit je tandarts een volledige, uitneembare prothese voor de boven- en/of onderkaak te maken en zijn de kosten meer dan 750,- per kaak? Dan heb je vooraf toestemming nodig van je zorgverzekeraar voor een vergoeding gebitsprothese. Ook wanneer de prothese die je nu draagt binnen zes jaar na levering wordt vervangen is het nodig eerst toestemming te vragen.

Kaken kunnen slinken nadat je eigen tanden verwijderd zijn. In sommige gevallen blijft een prothese dan niet op z’n plek zitten. We kunnen je aanraden om implantaten in de kaak te laten plaatsen. Je ontvangt in dit geval een vergoeding kunstgebit, maar voor de onderkaak betaal je een eigen bijdrage van 10% van het totaalbedrag. Voor de bovenkaak geldt een tarief van 8%. Via onze basisverzekering geniet je van een uitgebreide dekking. Wil je je kunstgebitvergoeding uitbreiden? Sluit dan een tandartsverzekering af. Afhankelijk van het verzekeringspakket dat je kiest ben je per kalenderjaar verzekerd tot een maximum bedrag. In onze duidelijke voorwaarden lees je precies welke vergoedingen de basisverzekering en tandartsverzekering bieden.

al onze voordelen nog even op een rijtje

  • een jaar lang 10% extra gelukskorting op bijna alles bij HEMA
  • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders
  • zowel online als telefonisch bereikbaar