top 10 weetjes over je HEMA Reisverzekering

Voordat je op vakantie gaat heb je geen zin om de polisvoorwaarden van je reisverzekering door te nemen om te kijken waarvoor je verzekerd bent. Hier lees je de belangrijkste zaken die je moet weten over je reisverzekering.

1. uitwonende kinderen boven de 18 gewoon meeverzekerd

Heb je een polis afgesloten voor een gezin met kinderen? Dan zijn jouw kinderen standaard meeverzekerd als zij inwonend zijn of voor een opleiding elders in Nederland wonen. Er is dus geen leeftijdsgrens. Jouw kinderen kunnen met de reisverzekering van HEMA ook zelfstandig op vakantie.

2. maximale reisduur

Met de doorlopende reisverzekering van HEMA kun je maximaal 60 dagen aaneengesloten op vakantie.

3. landen

Bij de reisverzekeringen van HEMA kun je kiezen uit de Europa- of werelddekking. Met de Europadekking ben je verzekerd in heel Europa. Maar er zijn nog meer landen waar je met de Europadekking verzekerd bent, bijvoorbeeld Marokko, Madeira, Tunesië en Israël. Een overzicht van alle landen vind je in de polisvoorwaarden van de reisverzekering bij paragraaf 1.2. Met de werelddekking ben je over de hele wereld verzekerd.

4. tablets en mobiele telefoons niet meeverzekerd

Bij de reisverzekering van HEMA vallen tablets en mobiele telefoons/smartphones niet onder de dekking. Dus raak je jouw tablet kwijt of wordt je mobiele telefoon gestolen, dan vergoeden wij dit niet. Dit geldt ook voor laptops en andere computer- of communicatieapparatuur. In paragraaf 2.2 van de voorwaarden van de reisverzekering lees je wat we van jouw bagage wel en niet vergoeden.

5. een weekendje weg in Nederland

Bij de reisverzekering van HEMA ben je binnen Nederland verzekerd als je minimaal 1 overnachting hebt geboekt bij een erkend reis- of vakantieverblijf. Ga je een dagje naar het buitenland dan ben je ook zonder overnachting verzekerd.

6. overnachting geboekt bij particulier

Het komt steeds vaker voor dat een overnachting wordt geboekt bij een particulier, bijvoorbeeld via Airbnb. Dit valt ook onder de dekking van onze reisverzekering. Bij schade moet je in dit geval wel een boekingsbewijs en factuur opsturen naar onze schadeafdeling.

7. annuleringsverzekering afsluiten binnen 7 dagen na boeken vakantie

Als je een vakantie hebt geboekt en je wilt verzekerd zijn voor als je je vakantie onverwachts moet annuleren, dan is het verstandig om een annuleringsdekking af te sluiten binnen 7 dagen na het boeken van je reis. Doe je dit later dan vergoeden wij in deze situaties niet:

  • je zegt de reis af omdat er iets gebeurt dat te maken heeft met een ziekte, aandoening of afwijking die je hebt. En je had in de 3 maanden voordat deze verzekering inging al klachten door die ziekte, aandoening of afwijking.

  • je zegt de reis af, omdat er iets gebeurt dat te maken heeft met een ziekte, aandoening of afwijking die een huisgenoot of familielid van je heeft. En die huisgenoot of dat familielied had in de 3 maanden voordat deze verzekering inging al klachten door die ziekte, aandoening of afwijking.

8. polisblad hoeft niet mee op vakantie

Het is niet verplicht om jouw polisblad mee te nemen op vakantie. Omdat we een internetverzekeraar zijn werken we ook niet met pasjes. Belangrijk is dat je het alarmnummer (+31(0)71-3641832) en jouw relatienummer bij je hebt. Dit maakt de afhandeling makkelijker in een noodgeval. Ons alarmnummer is 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar.

9. op vakantie naar de dokter

Soms kan een doktersbehandeling niet wachten tot thuis en ben je genoodzaakt om op jouw vakantieadres langs een dokter te gaan. Je gaat er dan eigenlijk al vanuit dat deze kosten vergoed worden vanuit je zorgverzekering. Dit is niet helemaal waar. De meeste zorgverzekeringen vergoeden alleen het bedrag dat dezelfde behandeling in Nederland zou hebben gekost. Als de kosten hoger zijn, wat vaak het geval is, dan moet je het verschil zelf bijbetalen. Daarom is het handig om bij je reisverzekering de dekking ‘geneeskundige kosten’ af te sluiten. Vanuit deze dekking worden de extra kosten vergoed. Lees hierover meer in het artikel ‘zorg- versus reisverzekering’.

10. gevaarlijke sporten niet meeverzekerd

Wij vergoeden geen schade die is veroorzaakt terwijl je een gevaarlijke sport deed. Neem je deel aan een toeristische activiteit of attractie en gebeurt dit onder goede begeleiding van betaalde deskundigen? Dan zijn deze sporten wél meeverzekerd. Met gevaarlijke sporten bedoelen we bijvoorbeeld deltavliegen, rugby, wakeboarden of waterskiën of andere sporten die even gevaarlijk zijn.

Onderstaande sporten zijn nooit verzekerd (dus ook niet bij goede begeleiding van deskundigen):

  • Tourskien
  • Skispringen
  • Bobsleeën
  • Skeleton
  • Wedstrijdrodelen
  • IJshockey
  • Skivliegen
  • Skijoring
  • Paraskiën
  • Heliskiën
  • Freestyleskiën: het onderdeel figuurspringen
  • Voorbereidingen voor of deelname aan wintersportwedstrijden. Maar schade veroorzaakt door Gasterennen vergoeden we wel.

terug naar overzicht

Bereken Premie