paarse scooter verzekeren

verzeker je scooter goed en gemakkelijk, binnen 3 minuten

 • 24/7 schade melden
 • tot 15% stapelkorting
 • scherpe premie, ruime dekking

HEMA is stapel op stapelen

HEMA heeft de hoogste pakketkorting van alle Nederlandse verzekeraars!

meer over stapelkorting

de elektrische scooter verzekering van HEMA

Goed en simpel jouw elektrische scooter verzekeren? De voordelige brommerverzekering van HEMA is gemaakt voor elke type bromfiets, brommer, scooter, bromscooter of snorfiets, dus ook voor je elektrische scooter. Met deze verzekering van HEMA ben jij veilig en voordelig onderweg. Verzeker je eenvoudig online tegen schade en diefstal en geniet volop van jouw fluisterstille scooter.

complete dekking, duidelijke voorwaarden

Jouw elektrische scooter, daar ben je natuurlijk maar wat trots op. Geen gezeur meer aan de pomp, maar gewoon thuis of onderweg de accu opladen. Met een druk op de knop stuur jij zorgeloos naar je vrienden, bijbaan of studie. Omdat wij weten hoe belangrijk dit voertuig voor jou is, kun je bij HEMA eenvoudig jouw elektrische scooter verzekeren. Dat doe je namelijk gewoon online. Binnen een paar minuten profiteer je van een complete dekking en ga jij gewoon goed verzekerd op pad.

waarom je scooter verzekeren bij HEMA?

 • Online afsluiten en beheren
 • Begrijpelijke voorwaarden
 • Ruime dekking, scherpe premie
 • 24/7 bereikbaar bij schade
 • Tot 15% stapelkorting op je HEMA schadeverzekeringspakket

kies de dekking die bij jou en jouw scooter past

Met onze voordelige scooterverzekering is jouw scooter gewoon goed verzekerd. Geen ingewikkelde voorwaarden, maar een duidelijk verhaal en standaard een goede WA-dekking. Wil je niet alleen verzekerd zijn tegen schade bij anderen, maar ook schade aan je eigen scooter? Kies dan voor de scooterverzekering met allriskdekking.

onze klanten geven ons een

79
 • WA scooterverzekering

  • Schade die je bij anderen veroorzaakt
  • Schade aan je eigen scooter door ongeluk of aanrijding
  • Diefstal of joyriding
  • Overstroming, hagel
  • Storm
  • Botsing met dieren
  • Brand, ontploffing
 • WA + volledig casco (allrisk)

  • Schade die je bij anderen veroorzaakt
  • Schade aan je eigen scooter door ongeluk of aanrijding
  • Diefstal of joyriding
  • Overstroming, hagel
  • Storm
  • Botsing met dieren
  • Brand, ontploffing

dekking elektrische scooter vergelijken

Voor het verzekeren van je elektrische scooter kun je bij HEMA kiezen uit twee dekkingen: de WA-verzekering en de allrisk scooterverzekering. In Nederland is het verplicht om minimaal een WA-dekking af te sluiten. Met deze verzekering is schade die je aan anderen toebrengt gedekt. Wil je ook schade aan jouw eigen scooter en accessoires verzekeren? Kies dan voor de allriskdekking. Deze complete verzekering dekt alle schades aan jouw elektrische scooter, maar ook bijvoorbeeld aan je helm. Of je nu zelf verantwoordelijk bent voor de schade of niet. Via onze website kun je eenvoudig de dekking van de verzekering vergelijken, zodat je altijd de scooterverzekering kiest die bij jou past.

wat kost een verzekering voor de elektrische scooter?

De kosten voor het verzekeren van een elektrische scooter zijn afhankelijk van de dekking die je kiest. Daarnaast kijken we bij het berekenen van jouw maandpremie ook naar waar je woont, wat jouw leeftijd is en welk type scooter je rijdt. Al deze gegevens zijn van invloed op je premie. Daarnaast bouw je schadevrije jaren op. En dat is dubbel prettig. Vooral voor jou. Hoe meer jaren je geen schade claimt, hoe hoger jouw premiekorting. Ben jij dus een dame of een heer in het verkeer, dan wordt een elektrische scooter verzekeren bij HEMA nóg voordeliger.

aanvullende dekkingen voor je scooter

Laat je jouw elektrische scooter verzekeren bij HEMA, dan ben je gewoon goed verzekerd tegen een scherpe premie. Heb je net dat beetje extra zekerheid nodig en wil je extra risico’s uitsluiten? Dan kun je jouw verzekering uitbreiden met aanvullende dekkingen:

meest gestelde vragen

Ja. Je bent verplicht om een wettelijk voorgeschreven helm te dragen. Doe je dit niet dan ben je niet verzekerd. Ook passagiers moeten een helm dragen. Een helm moet voldoen aan geldende veiligheidseisen en voorzien zijn van een keurmerk. Het is niet toegestaan de helm los te dragen. Als je de helm niet goed vastmaakt kun je een boete krijgen.

Je mag iemand anders op jouw scooter laten rijden, mits de ander in het bezit is van een geldig brommercertificaat of rijbewijs en dit incidenteel gebeurt. Als de regelmatige bestuurder iemand anders is dan op de polis staat dan kan dit verstrekkende gevolgen hebben voor de uitkering bij schade.

Nee. Een opgevoerde scooter is niet verzekerd. Veroorzaak je met jouw opgevoerde scooter schade aan anderen, dan is de verzekeraar wettelijk verplicht die schade aan het slachtoffer te vergoeden. Maar vervolgens zal de verzekeraar die schade op jou verhalen. Uiteindelijk draai je dus zelf op voor de schade. Bovendien kun je rekenen op een boete van justitie.

Lees verder

Nee. Bij HEMA kun je geen bezorgscooter verzekeren. Gebruik je je scooter toch voor bezorging, dan is er geen dekking.

Als de scooter op jouw naam staat dan ben je verplicht jouw scooter te verzekeren. Ook als je de scooter niet gebruikt en deze in de schuur staat ben je verplicht om een verzekering te hebben voor Wettelijke Aansprakelijkheid (WA). Als je dit niet hebt kun je een hoge boete van de RDW krijgen. Als je jouw scooter voorlopig niet gebruikt is het mogelijk het kenteken tijdelijk te schorsen. Dit kun je doen bij de RDW of op het postkantoor. Vanaf de schorsingsdatum ben je niet meer verplicht een verzekering af te sluiten. Je mag er dan ook de openbare weg niet mee op. Kijk voor meer informatie op www.rdw.nl.

klantenservice

De klantenservice van HEMA Verzekeringen is er voor je als je ons nodig hebt. Heb je een vraag? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen (FAQ’s) op onze klantenservice pagina, grote kans dat het antwoord op jouw vraag hier al tussen staat. Heb je een noodsituatie, dan kun je ons natuurlijk ook telefonisch bereiken. Vergeet niet dat je zo’n beetje alles zelf kunt regelen in de online polismap.

24/7 online schade melden

Voor een vlotte afhandeling is het slim schade zo snel mogelijk aan ons door te geven. Dit kan iedere minuut van de dag, je meldt een schade bij HEMA namelijk eenvoudig online. Gewoon snel, makkelijk en in leesbare taal, zoals je van HEMA gewend bent. Ga naar je online polismap, log in en meld je schade.

schade melden

overstaphulp

Ben je overtuigd, maar heb je geen trek in administratieve rompslomp? We maken het overstappen graag gemakkelijk voor je. Onze gratis overstaphulp zorgt ervoor dat je eenvoudig en zonder problemen kan overstappen naar HEMA Verzekeringen.

overstaphulp